Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi için Meclis'i işaret etti. 1 Mart itibarıyla hak sahiplerinin ilk maaşlarını alacaklarını düşünüyorum" dedi. Bakan Bilgin, çalışma hayatındaki sorunların tek tek çözüleceğini söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

EYT düzenlemesinde takvim netleşiyor. Bakan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi için 1 Mart'ı işaret etti.

Bakan Bilgin, "Çalışma, meclis'imizin iradesinde. EYT düzenlemesi ile ilgili beklentimiz 1 Mart tarihi itibarıyla hak sahiplerinin ilk maaşlarını alacaklarını düşünüyorum" diye konuştu.

Bakan Bilgin çalışma hayatına ilişkin dosyaların tek tek açıldığını ve sırada geçici işçilerle ilgili düzenleme olduğunu söyledi.

Bilgin, "Çalışma hayatındaki sorunların tamamını çözeceğiz. Şimdi sırada kamudaki geçici işçilerle ilgili düzenleme var. Taşeron işçiler de önümüzde duran konulardan biri. Onu da ele alacağız" ifadelerine yer verildi.

"Sürecin bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz"

Kamu işçilerine yönelik toplu sözleşme görüşmelerine de değinen Bilgin, "Bir çerçeve anlaşması üzerinde mutabık kaldıktan sonra her bir iş kolundaki sorunları dikkate alan bir toplu sözleşme süreci başladı. Sürecin bir an evvel tamamlanmasını istiyoruz. Emekçilerimizin taleplerini dikkate alacağımız bir hakemlik yapacağız" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, asgari ücretteki artışın enflasyonun düştüğü bir dönemde yapıldığını hatırlattı.

Ayrıca, "Olağan dışı bir süreç olursa yeniden değerlendirilir" dedi. Şu anda böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.