Milyonlarca emekli, maaş artışına yapılacak yasal düzenlemeye odaklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ise bu kapsamda bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. 

Maaşlara yapılacak yeni düzenlemeden EYT yasasıyla emekli olan vatandaşlar da faydalanacak. Maaş artış oranının ne kadar olacağı merakla beklenirken, EYT'den faydalanamayan staj ve çıraklık mağdurlarıyla ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

EYT Yasası ile 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanmayla başlangıcı bu tarih öncesine çekebilen milyonlarca vatandaş, EYT yasasının yürürlüğe girmesiyle emeklilik hayallerine kavuşmuştu.

1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen primleri yatırılmayan staj ve çıraklık mağdurları ise, emeklilik hesaplamalarında bu sürecin sayılmaması nedeniyle EYT'den faydalanamamıştı.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINI HEYECANLANDIRAN HABER GELDİ

Türkiye'nin bir süredir gündeminde yer alan staj mağdurları için beklenen haber geldi. Yaklaşık 250 bin staj ve çıraklık mağdurunun emeklilik hayallerine kavuşması an meselesi.

Kulislerde, 1 Ekim itibarıyla açılan Meclis'e emekli maaş artışlarının yanı sıra staj ve çıraklık mağdurlarını da ilgilendiren düzenlemenin torba yasada olacağı konuşuluyor.

Düzenlemenin kabul edilmesi halinde 3308 sayılı kanunda değişikliğe gidilerek EYT'de staj mağduriyeti sona erdirilecek.