Türkiye'de milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarda iyileştirme olacak mı? Zam yapılacak mı? haberlerini merak ediyor.

Ancak temmuz ayı öncesinde emekli maaşlarında olmayacağı belirtilirken temmuzda 6 aylık dönemin zammı söz konusu olacak. Emeklilere yönelik yeni başlatılan çalışmadan da bazı detaylar ortaya çıkmaya başladı.

EMEKLİYE DESTEK İÇİN YENİ FORMÜL ARANIYOR!

Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşı alan emekliye destek için yeni formül aranıyor. Bu kapsamda Aile Bakanlığı tarafından yürütülen yeni bir çalışma var. En düşük emekli maaşı 10 bin TL alan emekliler için sosyal destek kapsamında ‘bölgesel destek’ formülü üzerinde çalışılıyor.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI MASADA!

CNN Türk'ün aktardığına göre, çalışma kapsamında en düşük emekli maaşı 10 bin lira kriteri olacak. Yani hane geliri 10 bin lira olan emeklilere destek verilecek. Emeklilere nakdi olarak yakıt, doğalgaz, elektrik, su ve gıda yardımı yapılması da değerlendiriliyor. Verilecek destekte kriter bölgelerin ihtiyaçları olacak.

EMEKLİLERE KİRA YARDIMI GELİYOR!

AK Partili kaynaklar, çalışmada büyükşehirlerdeki barınma sorununa dikkat çekti. Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde yaşayan emeklilere kira yardımı üzerinde çalışıldığını ifade etti.

Emeklilere hane bazlı ek gelir desteğinin sağlanması kapsamında bütçenin Aile Bakanlığı sosyal yardımlar fonundan sağlanması hedefleniyor. Düzenlemeden yaralanacak emeklilerin, emekli aylığı dışında bir gelirinin olmaması gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi ve kirada oturması şartı aranacak.

Henüz çalışmada sona gelinmedi. Kriterler Aile Bakanlığı tarafından netleştirilecek ve ardından kabine toplantısında sunulacak. Yasal düzenleme için ise çalışmanın Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.