ANKARA (AA) - HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, İsveç ve Hollanda'da Kur'an-ı Kerim'e karşı yapılan saldırılara ilişkin "Mukaddes kitabımıza yönelik saldırıları bir kez daha kınıyoruz. İslam düşmanlarına, Kur'an düşmanlarına en güzel cevabı millet olarak bugüne kadar verdik. Bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğiz." dedi.

Arslan, HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası'nın 45. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, yollarının, hedeflerinin ve ideallerinin asla değişmediğini belirtti.


Mahmut Arslan, "Bizim için ne kadar gurur kaynağıdır 45 yıl önce yola çıkanlarla yolculuğa devam ediyoruz. Hüseyin Tanrıverdi ile tam 20 yıl beraber çalıştık. Kurucularımızla beraber ilk günkü heyecanla birlikteyiz. Bunun kıymetini, kadrini, anlamını çok iyi kavramamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Ayrılıkların, kavgaların, çatışmaların, kişisel çıkar ve menfaat ilişkilerinin, insanların hırsının, egosunun zirveye çıktığı dönemlerde omuz omuza, yan yana mücadele etmeyi başardıklarını dile getiren Arslan, bundan sonra da aynı çizgide, aynı anlayışla çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Arslan, İsveç ve Hollanda'daki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılara tepki göstererek, "Mukaddes kitabımıza yönelik saldırıları bir kez daha kınıyoruz. İslam düşmanlarına, Kur'an düşmanlarına en güzel cevabı millet olarak bugüne kadar verdik. Bundan sonra da inşallah vermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

 "Diğer İslam ülkelerinden aynı oranda bir kınama ya da cevap gelmiyor"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Hizmet-İş ve HAK-İŞ Sendikalarının 45. yıl dönümünü tebrik ederek, parti olarak kuruldukları günden bu yana konfederasyonlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirtti.

İsveç ve Hollanda'daki saldırıları kınayan Destici, saldırıların yapılış biçimi ve içeriğine bakıldığında hedefin Türkiye ve Müslümanlar olduğunu gördüklerini söyledi.

İsveç'te yaşanan Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemine en şiddetli karşılığın Türkiye tarafından verildiğini anlatan Destici, "Diğer İslam ülkelerinden aynı oranda bir kınama ya da cevap gelmiyor. Bunu hakaret etmek, buna yapmak İsveç makamların açıkladığı gibi bireysel hak ve özgürlükler kapsamında değerlendirilemez. Bu ancak ırkçı, faşist ve İslam düşmanı bir davranıştır. İnanç hürriyetine ve inanç özgürlüğüne de bir saldırıdır." dedi.


"Anayasa değişikliği teklifi bir turnusol kağıdıdır"

Başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifinin komisyonda görüşüldüğünü anımsatan Destici, "Ama bu Anayasa değişikliği teklifi bir turnusol kağıdıdır. Kim gerçekten başörtüsü özgürlüğünden yanadır, kim gerçekten Türk-İslam aile yapısından yana, burada herkes ortaya çıkacak. Bizim duruşumuz çok açık ve net Cumhur İttifakı olarak." şeklinde konuştu.

Programa, Hizmet-İş Kurucu Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Yılmaz ve sendikaların yöneticileri katıldı.