İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter'ın CEO'su Elon Musk'ın Türkiye ile ilgili açıklamasına yanıt verdi. Altun, "Twitter'ın işbirliği için minnettarız ve Türkiye'nin dezenformasyonla mücadele çabalarını destekleme sözünü veriyoruz." dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türk makamlarının dün Twitter ile verimli bir toplantı yaptığını ifade ederek, Twitter'a iş birliği için teşekkür etti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, dün başta Twitter olmak üzere bazı sosyal medya platformlarına yönelik bant daraltması yoluyla getirilen kısıtlamanın ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Tesla, SpaceX ve Twitter'ın CEO'su Elon Musk’ın “Twitter, Türk hükümeti tarafından kısa süre içinde erişimin yeniden sağlanacağı konusunda bilgilendirildi” paylaşımını yeniden paylaşan Altun, şunları kaydetti:

“Türk makamları dün Twitter ile verimli bir toplantı yaptı. Twitter'ın işbirliği için minnettarız ve Türkiye'nin dezenformasyonla mücadele çabalarını destekleme sözünü veriyoruz.

Dezenformasyon insanlığın ortak düşmanıdır ve demokrasi, toplumsal barış ve ulusal güvenlik için ciddi bir tehdittir. Önümüzdeki birkaç gün ve hafta boyunca Twitter ile daha yakın çalışmayı dört gözle bekliyoruz.”

Elon Musk ise dün, “Twitter, Türk hükümeti tarafından kısa süre içinde erişimin yeniden sağlanacağı konusunda bilgilendirildi” açıklamasını yapmıştı.

Dün akşam Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Huges ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir görüşme yapmıştı.