Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, tv100'ün 'Seçim Özel' programına konuk oldu. Kocaispir, Gazeteci Erdoğan Aktaş ile Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.


Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir'in açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle:

"1 NİSAN’DAN İTİBAREN ADANA’DA YENİ BİR SAYFA AÇILACAĞI KONUSUNDA HİÇBİR TEREDDÜDÜMÜZ YOK"

"Son 2 gün. Büyük bir heyecan içerisindeyiz. Siyasi çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Artık son düzlükteyiz. Vatandaşlarımızdan, hemşehrilerimizden ciddi bir teveccüh var. Çünkü Adana uzun zamandır Belediyecilik hizmetleri bakımından hayal kırıklığı yaşayan bir şehrimiz. Özellikle son 5 yıldır gerçekten Adana’da Büyükşehir hizmetleri bakımından çok geri kaldığımız artık bir sır değil. Vatandaşlarımız bir değişim beklentisi içerisindeler ve şu söyleniyor. “Adana’da barışı, huzuru, geleceğe dair büyük bir vizyonu ortaya koyacak, hükümetin, devletin kurumlarıyla iş birliği ve diyalog halinde olacak İlçe Belediyeleri, Büyükşehir bir koordinasyonla hareket etmeliyiz” şeklinde bir anlayış var. Bu da bize büyük bir enerji ve teveccüh olarak yansıyor. İnşallah 1 Nisan’dan itibaren Adana’da yeni bir sayfa açılacağı konusunda hiçbir tereddüdümüz yok."


 
"ADANA’NIN DEPREM POLİTİKASINA İHTİYACI VAR"

Gazeteci Erdoğan Aktaş'ın "Adana ile ilgili en önemli projeniz ne?" sorusuna şöyle cevap  verdi: 

"Adana’nın çözülmesi gereken kangren haline dönüşmüş bazı sorunları var. Bu sorunların en başında ulaşım meselesi geliyor. Adana’da artık ulaşım ve Adanalıların yakın bildiği uzunca zamandır devam etmekte olan bir metro sorunumuz var. Mevcut metro hattımız maalesef ihtiyacı karşılamaktan son derece uzak. 2. Etabının bir an evvel yapılması gerekiyor. Şimdi biz Ulaştırma Bakanlığımızla iş birliği ve dayanışma içerisinde metro hattının 1. Etabı ve 2. Etabının bir an evvel bütünlük arz edecek şekilde bitmesiyle ilgili bir çalışma başlatacağız. Adana’da bir deprem gerçeği var ve Adana maalesef bu depreme hazır mı? Diye sorduğumuzda gönül rahatlığıyla evet diyebilmemiz mümkün değil. Adana’nın bir deprem politikasına ihtiyacı var. Bu kapsamda bir kentsel dönüşüm projesine ihtiyacı var."

"SEYHAN BARAJ GÖLÜNÜ TÜRKİYE’NİN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN ALANLARDAN BİRİSİ HALİNE GETİRECEĞİZ"

 "İnşallah yeni dönemde benim en büyük idealim devlet kurumlarıyla da iş birliği yaparak Seyhan Baraj Gölünü Türkiye’nin en çok ziyaret edilen rekreasyon alanlarından birisi haline getirmek istiyoruz."