İYİ Parti Genel Başkan Adayı Koray Aydın, tv100 Özel Röportaj'da Erdoğan Aktaş ve Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Koray Aydın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

 “ADAY OLMAK AKLIMDA YOKTU”

Bize karşı baskı dönemi başladı. Ben o dönemde hakikaten söylüyorum. Aklımda aday olmak yoktu. Ama o baskının dozajı o kadar arttı ki, 'niye durmuyorsun bırakıp gidiyorsun' gibi baskılar yapıldı. O zamandan sonra ben de aday olmaya karar verdim.

 
Koray Aydın ‘Ben Türk siyasetinin önümüzdeki döneminde güçlü liderlerinden biri olacağım’ diyor mu?

Onu olmaya talip olduğumu açık olarak söylüyorum. Parti liderliği yapan ülkeyi yöneten kişilerin de hepsini tanıyorum. Bizim onlardan bir eksiğimizin olmadığını biliyorum. Ülkenin insanlarının her bölge itibariyle ne durumda ve pozisyonda olduklarını yaşayarak öğrenmiş biriyiz.

“22 YAŞINDA SİYASETE BAŞLADIM”

Biz siyasete çok erken başladık. 22 yaşındayken gençlik kollarında siyasete başladım. 36 yaşında milletvekili oldum. 40 yaşında Türkeş Bey'in genel sekreteri ikinci adamı oldum.

 
“İYİ PARTİ’Yİ GENÇLEŞTİRECEĞİM”

Ben şu anda gençlere dayalı olan yapının temellerini attım. Onları siyasetin önüne süreceğim.

"MERAL HANIM PARTİNİN KURULUŞUNDA DESTANSI BİR DÖNEME İMZA ATTI"

Ben Meral Hanımın yaptığı bu adımı Türk siyasetinde tarihi önemli bir nokta olarak görüyorum. Çünkü siyasete başladığı günden bugüne olan sürede kadın olarak bunu yürütebilen başka bir kişi yok o zaman tarihte yerini alabilecek bir duruşu sürdürüyor.

 
“SAYIN AKŞENER TARİHTE YER ALABİLECEK BİR DURUŞ SERGİLEDİ”

Sayın Akşener seçimden sonra kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Sayın Akşener bir son dakika sürprizi yapar mı? Aday olur mu olursa siz adaylıktan çekilir misiniz?

Genel Başkanımız seçim döneminde kendi ağzından vatandaşların önünde “Yeteri kadar oy alamadığımız taktirde siyaseti bırakacağım” söylemleriyle beraber seçim kararı aldı. Arada kalan, onu seven arkadaşların devam etmesi yönünde girişimler oluyor. Buna doğal bakıyorum. Yaptığı bu adımı Türk siyasetinde önemli bir tarihi nokta olarak görüyorum.

"DEVLET BEYİN GENEL BAŞKANIMIZA 'GÖREVİNE DEVAM ET' SÖYLEMİNİ BEN BİR YERE OTURTAMIYORUM"

MHP ile hep iç içeydiniz ve ülkücü bir gelenekten geliyorsunuz fakat buna rağmen MHP Lideri Devlet Bey ‘Meral Hanım devam etmeli’ diyor da Koray Aydın adını ifade etmiyor?

Bizim geleneğimizde öğrendiğimiz bir siyasi ahlak yapımız var. Biz geçmişte bir ve beraber olduğumuz insanlara saygı duyarız. Mesela kimse benim geçmiş partimle ilgili bir tane sözümü duyamaz. Devlet Beyin ve BP Genel Başkanının genel başkanımızla ilgili ‘Görevine devam et’ sözlerini şahsen ben bir yere oturtamıyorum daha düne kadar ‘İllet, zillet, FETÖ’cü, PKK yoldaşı gibi sözlere maruz bırakılmış bir siyasi liderin ve kendisine o zaman AK parti tarafından da belirli dönemlerde bizim tarafa katılın söylemlerinin bulunduğu dönemlerde genel başkanımız bir dik duruş sergileyerek o kapıları hiç açmadan kendi duruşunu doğru tahmin ederek hem kitlelerin sevgisini ve muhabbetini kazandı ve bu yolu aşmadı.

"YÜZDE 50 RAKAMINI YAKALIYORUM"

Ben bu işin matematiğine bakarak çalışan bir gelenekten geliyorum şu anda bana açık olarak oy vereceklerini söyleyen asla bunu yalan olarak değil severek söyleyenleri topladığında ben yüzde 50 rakamını yakalıyorum.

“SEÇİME İTTİFAKLA GİRMELİYDİK”

Toplantıda biz bu seçime ittifakla girelim bir dahaki seçime hür ve müstakil girelim dediniz. Yoksa siz de o oylamada CHP ile ittifak yapmayalım diyenlerden miydiniz?

Ben yumuşak bir geçişi savundum. Bu dönemde partinin imanları, fırsatlarıyla beraber iş birliği yapmanın daha doğru olacağını söyledim.

"BEN SİYASİ ALANDAKİ BÜTÜN LİDERLERLE İLİŞKİSİ OLAN BİR FAKTÖRÜM"

Sizin Bahçeli’yle ilişkiniz nasıl?

Ben aşağı yukarı siyasi alanda bulunan bütün liderlere karşı saygılı davranan ve onlarla ilişkisi olan bir siyasi faktörüm.

"MERAL AKŞENER'İ DESTEKLEYEN KİTLEYİ DOĞAL OLARAK GÖRÜYORUM"

Sayın Akşener seçimden sonra kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Sayın Akşener bir son dakika sürprizi yapar mı? Aday olur mu olursa siz adaylıktan çekilir misiniz?

Genel Başkanımız seçim döneminde kendi ağzından vatandaşların önünde “Yeteri kadar oy alamadığımız taktirde siyaseti bırakacağım” söylemleriyle beraber seçim kararı aldı. Arada kalan, onu seven arkadaşların devam etmesi yönünde girişimler oluyor. Buna doğal bakıyorum. Yaptığı bu adımı Türk siyasetinde önemli bir tarihi nokta olarak görüyorum.

"O DÖNEMDEKİ ŞARTLARA BAĞLI OLARAK UYUMLU BİR SİYASİ YAPI OLDUĞUMUZU GÖSTERECEĞİZ"

Koray Aydın’ın gönlündeki cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş mı?

Şu an önle bir düşüncemiz yok 2028’e kadar tutup da parti liderinin daha bugünden seçilecek kişinin oraya isim vermesi büyük bir siyasi hatadır ama gelişimlere bağlı olarak rüzgârın ne tarafa doğru yöneltildiğinin fark edildiği bir dönemde o şartlara bağlı olarak biz uyumlu bir siyasi yapı olduğumuz göstereceğiz.

“İTTİFAK ÇALIŞMASINI BEN TAKDİM ETTİM”

Seçimden sonra bir grup arkadaşımla birlikte ben çalıştım. Genel Başkana sundum “Bu çok iyi hemen Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte görüştürelim” dedi. Çalışmayı ben yaptım kendisi de (Meral Akşener) onayladı.

“ÜMİT DİKBAYIR’A HAKSIZLIK YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Benim de kızdığım benim de onaylamadığım bir sürü olay var. Bir insan kulu benim bir yerde bir şey söylediğimi söyleyemez. Partizan olacaksın partini seveceksin.

Ümit Dikbayır’ı eleştiriyor musunuz açıklamalarından dolayı?

Bilemiyorum. Belki doğru söylediği şeyler var. Herkes birbirini mahkemeye verdi. Mahkemede bunlar ortaya çıkacak. Ümit Dikbayır’a haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

"MERAL HANIM'LA KÜS DEĞİLİM"

Meral Hanım ile küs müsünüz?

Yok ben küs değilim. Ne o bana kötü bir söz söyledi ne de ben ona kötü bir söz söyledim.