İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan operasyonda bebekleri gereksiz yere yoğun bakımda tutarak haksız kazanç elde eden ve bebeklerin sağlığıyla oynayan çete çökerildi. Operasyon kapsamında 14 doktor ve 17 hemşire gözaltına alındı.

Operasyonla ilgili özel bilgilere tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu ulaştı.

506 ÇOCUK İÇİN YASADIŞI İŞLEM YAPILMIŞ

İşte Tosunoğlu’nun açıklamaları:

 Devlet hastanelerinde yenidoğan ünitelerinde yer olmadığında, çocukların özel hastanelerdeki yenidoğan servislerine sevki yapılır. Özel hastanedeki masrafı da devlet karşılar. Vurguncular bu sistemi kullanmışlar.

112’de bazı çalışanlara ‘komisyon vereceğiz’ diyerek devlet hastanesinin yoğunluk nedeniyle alamadığı çocukları anlaştıkları 12 hastaneye yönlendirmek istiyorlar. Sistemi işletiyorlar.

ÇOCUK BAŞINA GÜNLÜK 8 BİN TL

Hastanelerden çocuk başına günlük 8 bin TL para alıyorlar. Geriye dönük incelendiğinde 506 çocuk için yasadışı işlem yapıldığı ortaya çıktı.

“İYİLEŞMİŞ ÇOCUĞU TABURCU ETMİYORLAR”

Daha fazla para almak için İyileşmiş çocuğu taburcu etmiyorlar.  Bunu yaparken faturayı SGK’ya kesiyorlar.

KİMLİK KİRALAMA SKANDALI

Doktorlardan bazılarının da hastanede görevi başında olmaları gerekirken mesai saati içerisinde kimliklerini kiraladıkları belirlendi. Yapılan teknik takip sonrasında mesai saati içerisinde hastanede görevi başında olmayan doktorların eğlence mekanlarında olduğu ortaya çıktı.  

 YALANDAN REÇETE YAZIP O İLAÇLARI SATTILAR

Bu çetenin, hasta olmayan çocuklara ilaç yazdığı, o ilaçları da ailelerden daha sonra teslim alarak yeniden piyasada sattıkları ortaya çıktı.

MARKETÇİYE SAĞLIK RAPORU YAZDIRDILAR

Bu skandalları döndüğü hastanelerde hazırlanan epikriz raporları da sahte çıktı. Hastanede yarım gün çalışan ve diğer zamanında markette çalışan bir şahsın, epikriz raporlarını hazırladığı belirlendi.