ANKARA, (DHA)- ANKARA’da akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde olumsuzluğa neden olan yağış nedeniyle alt geçitler çok sayıda cadde ve sokak su altında kaldı birçok ev ve iş yerinin zemin katını da su bastı.

Ankara’da akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak yağış günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok alt geçil ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken bazı araçlarda su birikintisi içerisinde kayboldu.

Çankaya başta olmak üzere Ulus, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle, Elmadağ ilçelerinde yaşam durma noktasına geldi. Ayrıca birçok ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları su ile dolarken belediye ekipleri tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

VALİ ŞAHİN: 1330 CİVARINDA SU BASKINI İHBARI GELDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Şu ana kadar gelen su baskını ihbarı yaklaşık 1330 civarında. Ekiplerimiz tarafından bunların 950'sine müdahale edildi, 350'sine de müdahale dilmeye devam ediliyor" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin Ankara'da etkili olan yağış sonrasında açıklamalarda bulundu. İlgili tüm birimlerin ve ekiplerin yoğun bir şekilde su taşkınlarına müdahalelerde bulunduğunu belirten Vali Şahin, "İnşallah kısa zamanda yağış durur ve müdahaleler hızla sonuç alır. Şu ana kadar gelen su baskını ihbarı yaklaşık 1330 civarında. Ekiplerimiz tarafından bunların 950'sine müdahale edildi, 350'sine de müdahale dilmeye devam ediliyor. Herhangi bir talepte bulunan ve mağduriyet yaşayan bütün vatandaşlarımıza kısa zamanda ulaşmak en büyük hedefimiz. En yoğun olarak yağışı Yenimahalle ilçemiz aldı. O civarda ekiplerimizin daha yoğun çalışması var, ama diğer bütün ilçelerimizde ekiplerimiz dağılmış vaziyette ve yer yer müdahalelere devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

 'ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİĞE AÇILAN YOLLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ'

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan ilk açıklamada ise yoğun yağış sonrası su birikmesi sebebiyle bazı yolların ulaşıma kapandığı bilgisi paylaşıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından, ekiplerin yoğun çabaları sonucu kapanan bazı tünel ve caddelerdeki son durum hakkında yapılan ikinci açıklamada Akay Tünel, Celal Bayar Bulvarı Tünel, Milli Kütüphane önündeki tünel ve Melike Hatun Camii önünün yeniden ulaşıma açıldığını ifade etti. Sürücülerin dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyarılar yapıldı. (DHA)