İSTANBUL, (DHA) –  6 kıta ve 130 ülkede Türk bayrağını dalgalandıran Türk Hava Yolları (THY), Türkiye Voleybol Federasyonu ile sponsorluk anlaşması imzaladı. Türk Hava Yolları Genel Yönetim Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar, Tuğba Şenoğlu İvegin ile A Milli Erkek Voleybol Takımı oyuncusu Oğuzhan Karasu, THY Yönetim Kurulu üyeleri ve TVF Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İmza töreninde ilk olarak söz alan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk Hava Yolları’nın milli gurur olduğunu ifade eden Üstündağ, “Bugün, tarihi günlerden birini daha yaşamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Türk voleybolunun geldiği noktayı takip ediyoruz. Türk voleybolu dünya zirvesinde. Bu uzun yolculukla sponsorlarımızın katkısı çok önemli ve anlamlı. Ülkemizi, bayrağımızı göklere çektirmek, İstiklal Marşımızı okutmak için gayret sarf eden ekibimle gurur duyuyorum. THY, Türk sporunda çok önemli bir yer edinmekte. THY’nin voleybol ve diğer branşlardaki destekleri çok önem arz ediyor. Hem Sultanlar Ligi’nde takımı var hem de A Milli Takımımızın sponsorluğunu yapıyor. Sponsorumuz olan THY ile de ne kadar gurur duyduğumu sizlere ifade etmek istiyorum. Biz dünyayı dolaşıyoruz ama THY’nin verdiği hizmetin onda biriyle karşılaşmıyoruz. THY bizim milli gururumuz. Bu birlikteliğin olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğumu bir kez daha belirtmek istiyoruz. İki zirvenin birlikteliği bu ülkeye daha büyük zaferler kazandıracaktır diye düşünüyorum” diye konuştu.

AHMET BOLAT: ""BU BİRLİKTELİK ÇOK KIYMETLİ"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ise aynı hedefe farklı yollardan giden iki paydaş olduklarını vurgulayarak, "Spor ayrıştırıcı gibi gözükse de takımlar ve ülkeler bazında gücünü birleştiriciliğinden alıyor. Biz de bu birleştiriciliği, ülkemizin değerlerini, zenginliklerini destekliyor ve dünyanın dört bir yanına taşıyoruz. Hem erkekler hem kadınlar bazında başarılarının daha yükseğe çıkması için çalışan TVF ve THY'nin faaliyet alanları farklı olsa da amacımız aynı. Geçtiğimiz yıl hem tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olan kadın milli takım ve erkek milli takımımız göğsümüzü kabarttı. Voleybol federasyonunu desteklemekle gurur duyuyoruz. Biz de ülkemizin milli bayrak taşıyıcısıyız. 6 kıtada ve 130 ülkede bayrağımız dalgalandırıyoruz. Temsil görevimiz bizleri bir araya getiriyor. Biz de birbirimizi destekliyoruz. Aynı hedefe farklı yollardan giden paydaşlarız. Bu birliktelik çok kıymetli. Her zaman TVF'nin yanında olacağız ve hep birlikte sevineceğiz. 2017 yılından beri sürdürdüğümüz sponsorluğumuzu 2024-2025 sezonunda da devam ettirmekten ve voleybol federasyonumuza destek vermekten gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

İmza töreninin ardından iki taraf da birbirlerine hediye verirken, Bolat, olimpiyatlarda şampiyon olmaları halinde her sporcuya 1'er milyon mil hediye edeceklerini de sözlerine ekledi.