Gazeteci Barış Yarkadaş, koronavirüs tedavisi gören CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in son durumu hakkında bilgi verdi.

Barış Yarkadaş, tv100'de Ahu Özyurt'ın sunduğu 'Sağlı Sollu' programında ''Muhittin Böcek, iyileşme fazına girdi… Bilinci tamamen yerine geldikten sonra doktorun pencere açılması önerisine esprisi yaparak çok kısık sesle; 'Mevzuata uygun değil, açamazsınız diyor' dedi.

Barış Yarkadaş'ın tv100 ekranlarında Sağlı Sollu programında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in durumuyla ilgili açıklamaları şöyle; 

"Muhittin Böcek artık doktorların deyimine göre iyileşme fazına girdi. 2 enfeksiyonu var. Onlar da şu anda Akdeniz Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde etkisiz hale getirilmeye çalışılıyor.

Muhtemelen onları da yenecek. Kaslarında biraz hareketsizlikten dolayı erime var onlar da ilaçlarla yeniden eski haline getirilmeye çalışılıyor. 

Bugün Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan, benim tam 10 gün önce kamuoyuna duyurduğum bir bilgiyi teyit etti.

Ben tv100 ekranlarında da söylediğimde Antalya'daki bazı yerel gazeteler “Yok böyle bir şey” demişlerdi ama, bugün Özlenen Özkan yani Akdeniz Üniversitesi'nin Rektörü şunu söyledi; “Muhittin böceğin enfeksiyon mücadelesi devam ediyor. Bilinci açık. Yemek yiyor, sohbet ediyor” dedi. Hatta ben bugün ailesinden de insanlarla konuştum, Arkadaşlarımızla da konuştum. 

Muhittin Böcek bilinci tamamen yerine geldikten sonra doktorlarla şakalaşıyor. Doktorlar “Başkanım bu odanın daha çok hava alması için buraya bir pencere açmamız lazım” dediklerinde başkan da çok kısık bir sesle espri yapıyor. “Mevzuata uygun değil açamazsınız” diyor. 

Yani bu şunu gösteriyor; Muhittin Böcek’in bilinci yerine geldi. Sesi kısık da olsa, şu anda zor bir tedavi görüyor. Espri yapabilecek, söylenenleri anlayabilen bir noktada. Bilinci açık. Rektörün de söylediği üzere; yemek yiyebiliyor, çorbasını içiyor.

“İlk kez tv100 izleyicileri duyacak”

Bugün de bir gelişme olmuş. Onu da ilk kez tv100 izleyicileri duyacaklar. Muhittin Böcek için çok önemli bir gelişme... İki elini arkaya doğru kaldırıp, başının altına koyabiliyormuş. Bu durum Muhittin Böcek için gayet iyi bir nokta"