Prof. Dr. Naci Görür, Fatih Altaylı'nın moderatörü olduğu Teke Tek programında İzmir'de meydana gelen depremleri değerlendirdi.

Naci Görür, "Bu depremler, İzmir depremini tetiklemiştir. İzmir yarımadası faylarla parça parça olmuş, Sisam fayıyla kesişiyor. Zaman veremem ama günün birinde İzmir'i vuracaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları şöyle oldu:

Yer bilimleri henüz daha depremi net olarak kestiremediği için biz insanlara kesin gün, hadi saatten vazgeçtik, kısa bir zaman aralığını doğru kesin veremedikten sonra böyle şeyler söylemek doğru değil. Uyarı mahiyetinde arjadaşımız söylemiş olabilir.

Bu tür söylemlerin toplumdaki etkisi getirildiği kaos kargaşa, bir takım olaylar ( bizim düşünemediğimiz olaylar da olabilir) bunu söylememek lazım.

Bu deprem buaya yaklaşık 70-80 kilometre uzaklıkta. Buradaki bir deprem sözünü ettiğimiz körfezde ciddi bir etki yaptı.

Bu fayların hepsi doğruya kentin içerisine giriyor. Burada olabilecek bir deprem bunların boyutları da 7'ye varabilecek mertebede. Daha çok 6'lar mertebesinde deprem üretirler.

Bu fayların hangisi çalırsa özellikle şu kesimde çok ciddi hasara neden olabilir. Kuzey Güney fayları Sisam fayları ile ilişkili.

Bunun özeti: İzmir Yarımadası faylarla parça parça. Ve hemen bu fayların her biri geliyor deprem üreten Sisam faylarıyla kesişiyor.

7'lik bir deprem olduğu bir yerde bu faylar günün birinde zamanını veremem ama İzmir Yarımadası'nı dolayısıyla İzmir'i vuracak.

(Gerçek Gündem)