YERELİN GÜNDEMİ / Doğa Koleji'nde okuyan öğrencilerin velileri, uzun zamandır maaş alamayan personele destek verdi. Veliler Ataşehir'de bulunan Doğa Koleji önünde basın açıklaması yaptı.

Doğa Koleji velileri şu basın açıklamasını yaptı:

Doğa Koleji'nde çocuklarını okutan veliler olarak, son 9 aydır kurumun içinde bulunduğu ekonomik durumun, çocuklarımızın eğitimine olumsuz yansımalarının başlamış olması nedeniyle bu açıklamayı yapmayı zorunlu bulduk.

Türkiye’nin, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en çok öğrencisi olan eğitim kurumu maalesef zor günler yaşıyor. 2018 Yılında Cirosu ile Türkiye’ nin ilk 500 Şirketi arasına giren okulumuzun bu duruma gelmesi hepimizi üzmektedir.

Problemi yok kabul etmek, onun çözülmesi anlamına gelmez.

65 Bine yakın öğrencisi olan bu kurumun, 15 binden fazla çalışanının yaşadıkları maaş mağduriyetlerini bile göz ardı ederek büyük bir özveriyle çalıştıklarını görüyoruz.

Özellikle öğretmenlerimize minnettarız.

ÖĞRENCİ VELİLERİ DOĞA KOLEJİ'NE SORULAR YÖNELTTİ

Çocuklarını bu eğitim kurumuna teslim eden veliler olarak cevap beklediğimiz sorular var.

1-) Doğa Koleji'nde son 9 aydır öğretmen maaşlarının ödemelerinde neden sıkıntı yaşanıyor, Kurum sahibi bununla ilgili hangi önlemleri aldı?

2-) Son iki aydır maaş alamayan öğretmenler, bazı kampüslerde dün ve bugün derse girmemiştir. Kurum, çocuklarımızın eğitimlerini sorunsuz sürdürebilmesi ile ilgili hangi önlemleri almıştır?

3-) Aylarıdır Doğa Koleji'nin satılacağı ve el değiştireceği ile ilgili basın kuruluşlarında çeşitli haberler çıkıyor. Kurumun satışı ve geleceği ile ilgili veli, öğrenci ve öğretmenlere neden açıklama yapılmıyor?

4-) Aylardır öğretmenler maaş alamazken, öğrencilerimiz öğretmenleri derse girmediği için mağdur olurken Milli Eğitim Bakanlığımızın almayı düşündüğü herhangi bir tedbir var mıdır?

ENDİŞE İÇİNDEYİZ

Çocuklarını Doğa Koleji'nde okutan veliler olarak endişe içindeyiz.

Çalışan maaşları, bazı okulların kiraları ve hatta bazı gider faturalarının dahi ödenemez durumda olduğunu üzülerek duymaktayız.

Bu durumda dahi, hiçbir Doğa velisinin şartlar düzeldiği takdirde çocuğunu okuldan almak gibi bir niyeti olmadığını düşünüyoruz. Çocuklarımız Doğa da mutlu ve biz Doğa Kolejini seviyoruz.

Genel müdürlük yetkilileriyle görüşmemizde sorunların en kısa sürede çözüleceğini söylediler.

Bizde veliler olarak süreci takip edeceğimizi söyledik.