Artvin'in Hopa ilçesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011 tarihindeki mitingi öncesindeki protestolar sırasında polisin sıktığı biber gazı ile fenalaşarak hastaneye kaldırılan emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun hayatını kaybetmesine dair açılan davada ilk duruşması bugün Trabzon 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Metin Lokumcu davası: 'Bize bir can borcunuz değil, bin can borcunuz var!'Metin Lokumcu davası: 'Bize bir can borcunuz değil, bin can borcunuz var!'

GÖREVSİZLİK KARARI TALEBİ

Duruşmada Lokumcu ailesi adına ilk sözü Avukat Meriç Eyüboğlu aldı. 10 yıldır bu davayı beklediklerini söyleyen Eyüboğlu, mahkemenin görevsizlik kararı vermesi gerektiğini belirtti.

YENİ GÖRÜNTÜLER SUNULDU

Dosyaya yeni görüntüler sunan Eyüboğlu, görüntüde Metin Lokumcu’nun yüzüne ve arkasına gaz sıkıldığının açıkça göründüğünü belirtti.

EMRİ VERENLERDE YARGILANMALI

Daha sonra söz alan Avukat Sercan Aran, dosyada sadece 13 sanığın değil dönemin içişleri bakanının, kaymakamının, emniyet müdürlerinin de yargılanması gerektiğini söyledi.

REDDEDİLDİ

Metin Lokumcu davasının Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi talebi mahkeme tarafından reddedildi.

28 HAZİRAN'A ERTELENDİ

Reddi hakim talebi sonrası mahkeme başkanı dosyayı nöbetçi mahkemeye gönderdi. Mahkeme davayı 28 Haziran gününe erteledi.