Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili davanın 4. duruşması bugün görülüyor.

Sanık Cemal Metin Avcı "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Gültekin ailesi ve avukatları, mahkeme heyetinin davada adil karar vereceğine inanmadıklarını belirterek heyetin çekilmesini istedi. Ailenin ikinci kez reddi hakim talebi, reddedildi.

Duruşmada tanık Mehmet Yusuf Özden Diyarbakır'dan SEGBİS aracılığı ile ifade verdi. Cemal Metin Avcı'nın Pınar Gültekin'in şantajına maruz kaldığını söylediğini, kendisine genç kızı korkutup uzaklaştırması için 200 bin lira teklif ettiğini öne sürdü.

Muğla'da görülen davanın son duruşmasında "yardım ve yatalık"tan yargılanan tutuklu sanık Mertcan Avcı tahliye edilmişti. Tahliyeye ilişkin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Gültekin ailesinin yaptığı itiraz bir üst mahkemece reddedildi.

SANIK AVCI, EŞİNDEN BOŞANMIŞ

Muğla'da duruşması süren, Pınar Gültekin cinayeti davasının tutuklu yargılanan sanığı Cemal Metin Avcı ile eşi Eda Avcı'nın boşandıkları ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan avukat Rezan Epözdemir, "Cemal Metin Avcı ve eşi, anlaşmalı olarak boşanma davası açmışlardı. O dava sonuçlanmış ve taraflar boşanmış. Anlaşma gereği sanık Avcı, boşandığı eşine 5 milyon TL ödeyecek. Ödememesi durumunda şirket hisseleri, araçlar ve gayrimenkullerin tamamının devredileceği belirtilmiş. Kanaatimizce bu danışıklı bir boşanma. Kararın kesinleşmesinden sonra itiraz haklarımızı kullanacağız. Tarafların gerçekte boşanma iradesinin olmadığını düşünüyoruz. Bunun bir benzerini Cem Garipoğlu sürecinde de yaşamıştık. Onlar da mallarını devretmişti. Kadını hunharca katletmekle kalmayıp, üstüne üstlük 'Tazminat hakları sürüncemede kalsın' diye danışıklı mal varlığı devirleri oluyor. Bunu da böyle okumak lazım" dedi.

Üniversiteli Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'nın eşi Eda Avcı'nın (28) avukatı aracılığıyla Muğla 1'inci Aile Mahkemesi'nde açtığı dava, 6 Ekim'de görülmeye başlanmıştı.