Keşmekeş rock grubu, profesyonel iş yaşamları nedeniyle son 20 yılını İngiltere’de geçiren Niyazi Albay, Hasan Yıldırım, Salman Sobe, Rıza Koyupınar ve Nihad Jemsher’in bir araya gelmesiyle 2019 yılında kuruldu.Keşmekeş yeni çalışmaları ile dinleyicelerinin karşısına çıktı.

Medyatava'nın haberine göre; her fırsatta bir araya gelerek yaptıkları müzik çalışmalarını albüme dönüştürüp kalıcı hale getiren Londra merkezli müzik grubu “Keşmekeş” bu sefer üç özgün söz ve müzikten oluşmakta olan “Eyletme” EP’si ile 20 Ocak’ta Karaca Music YouTube kanalı ile birlikte tüm dijital platformlarda yayınlandı.

'Keşmekeş'in ud ile gitarı buluşturmasıyla ortaya çıkan Eyletme yorumu büyük beğeni topladı.

Grubun kurucusu Niyazi Albay 2021'de sanat anlayışlarını Cumhuriyet'e şöyle anlatmıştı:

"Biz Keşmekeş’i, Anadolu’nun renkli ezgilerini Avrupa’ya taşıyan grup olarak tanımlıyoruz. Anadolu’nun unutulmaz parçalarından ve sanatçılarından izler taşıyan özgün bir tarza sahibiz. Odağımıza insanı alarak, insana dair tüm derinliği ve duyguları şarkılarımıza yansıtıyoruz. “Geldin Şen Eyledin”de, Türk halk müziğinin, özgün müziğin ve Anadolu rock tarzının izlerinin çokça görüldüğü yepyeni bir single çalışması oldu. Eserlerimizin her birinin bir hikayesi vardır. Her birinde bir serüvene çıkar, dinleyicimizi de gittiğimiz yerlere götürürüz. Grubumuzun değerli isimlerinden Salman Sobe arkadaşımızın dedesine ait bu eseri, modern tarzda yorumlamaya çalıştık. Şimdiden çok güzel dönüşler aldık. Özellikle Türkiye’den gelen ilgi her birimize ilham oldu. Birbirinden kıymetli bu dönüşler ve tebrikler bizi cesaretlendirirken, çıkacak olan diğer eserlerimize yönelik en büyük motivasyon oluyor."