Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden Star Wars hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, İstanbul Sinema Müzesi'ne gösterilmeye devam ediyor. 1 Şubat tarihine kadar ziyaret edilebilen sergi, çeşitli atölye çalışmalarıyla renkleniyor.

Hayranları tarafından 40 yıl boyunca tasarlanan konstrüksiyonlar ve eşsiz objeleri içeren Galaksinin Fanları Sergisi, 600’den fazla parçayı Star Wars evreninin içine çeken çok yönlü anlatımı ile ortaya koyuyor. Yüzlerce benzersiz koleksiyon parçasının yanı sıra, gerçek boyutlu figür, kask, ışın kılıcı, imzalı maske, sanal gerçeklik deneyimi sunan alanlar, set dekorlarıyla hazırlanan mekanlar ve çok daha fazlası 1 Şubat 2024 tarihine kadar sergileniyor.

İstanbul Sinema Müzesi’nin, geçici sergi salonunda konumlanan sergide; 50’den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, filmde bulunan uzay gemisi savaşı, 25 adet modellenmiş ve elle boyanmış gerçek boyutta büst ve devasa yaratık figürleri ile benzersiz dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve her biri bir sanat eseri olan birçok parça sıra dışı bir kürasyon yorumuyla sunuluyor.

 Star Wars Sergisine Özel Renkli Atölyeler  

Kısıtlı sayıda katılımcıya açılan May the Force Be with You atölyesi, 19 Kasım’da İstanbul Sinema Müzesi’nde gerçekleşiyor. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tuna Tetik, 8-12 yaş aralığındaki gençlere figür ve oyuncak fotoğrafçılığının inceliklerini aktarıyor.

Yıldızlararası stop motion animasyon temelleri atölyesi 26 Kasım ve 3 Aralık’ta 8-12 yaş aralığındaki genç zihinlerle buluşuyor. Atölyede basit animasyon temelleri anlatımının yanı sıra hikaye yaratımı ve stop-motion film yapımı da gerçekleştiriliyor.

Jedi Knight & Sith Lord karakter tasarımları ise 10 Aralık tarihinde İstanbul Sinema Müzesi’nde hayat buluyor.13-16 yaş arasındaki gençlerin karakter tasarımını keşfettiği atölyede; Jedi Şövalyeleri ve Sith Lordları, son bir savaş için karşı karşıya geliyor.