"Hayalet Avcıları: Öteki Dünya", "Juno" ve "Tully" gibi filmlerin yönetmeni Jason Reitman, Westwood'daki yüksek yapısı, neon tabelaları ve Los Angeles'ın en büyük ekranlarından biriyle ünlü olan, 93 yıllık sinema sarayı Village Theatre'ın satın alınmasına yardımcı olmak için 36 yönetmen ve film yapımcısını bir araya getirdi. 

Grupta JJ Abrams, Judd Apatow, Damien Chazelle, Chris Columbus, Ryan Coogler, Bradley Cooper, Alfonso Cuaron, Jonathan Dayton, Guillermo del Toro, Valerie Faris, Hannah Fidell, Alejandro González Iñárritu, James Gunn, Sian Heder, Rian Johnson yer alıyor. Gil Kenan, Karyn Kusama, Justin Lin, Phil Lord, David Lowery, Christopher McQuarrie, Chris Miller, Christopher Nolan, Alexander Payne, Todd Phillips, Gina Prince-Bythewood, Jay Roach, Seth Rogen, Emma Seligman, Brad Silberling, Steven Spielberg, Emma Thomas, Denis Villeneuve, Lulu Wang ve Chloé Zhao yer alıyor. 

Variety'nin haberine göre, yönetmenlerin koleksiyonunda, Columbus'un geniş 16mm film baskı koleksiyonu da dahil olmak üzere kişisel koleksiyonlarından aksesuarlar, gardırop ve film baskıları sergilenecek. Tiyatro, restoran, bar ve galeri ekleme planları devam ederken faaliyetlerine devam edecek.

JASON REITMAN: "FİLMLERİ SEVEN HERKESE GERÇEK BİR TOPLULUK SUNMAYI UMUYORUZ"

Jason Reitman, "Kendimi bildim bileli Westwood'a geliyorum. Village Theatre satışa çıktığında, National Theatre'ın ne kadar çabuk bir apartman bloğuna dönüştüğünü düşündüm. Hemen bir teklifte bulundum ve yönetmen arkadaşlarımın da bu maceraya katılmasını umdum. Bu yönetimi çok ciddiye alıyoruz ve filmleri seven herkese gerçek bir topluluk sunmayı umuyoruz" ifadelerini kullandı. 

CHRISTOPHER NOLAN: "HEYECAN DUYUYORUM"

Son olarak "Oppenheimer" filmi Oscar'a 13 dalda aday olan yönetmen Christopher Nolan, "Sinema her zaman film yapımcılarının ve sinema izleyicilerinin buluştuğu yer olmuştur ve film sergilerinin geleceğinin nasıl olabileceğini gösterecek bir alanda en sevdiğim yönetmenlerin çoğuyla işbirliği yapmaktan heyecan duyuyorum" dedi. 

STEVEN SPIELBERG: "BURADA FİLM İZLEDİĞİME DAİR ÇOK ANIM VAR"

"Schindler'in Listesi", "Jaws", "E.T." ve "Jurassic Park" filmleriyle tanınan yönetmen Steven Spielberg de "Village Theatre'da film izlediğime dair pek çok canlı anım var ve Westwood'u sinemaya giden bir kültür kurumu olarak görkemli yıllarına geri döndürmeyi amaçlayan bu grubun bir parçası olmaktan heyecan duyuyorum" diye konuştu. 

GUILLERMO DEL TORO: "FİLM YAPIMCILARININ VE SİNEMASEVERLERİN BİR ARAYA GELEBİLECEĞİ BİR YER"

 "Pinokyo", "Suyun Sesi" ve "Panın Labirenti" fimlerinin yönetmeni Guillermo Del Toro ise tiyatronun "mükemmel gösterim koşullarını sağlamanın bir yolu olduğunu, aynı zamanda film yapımcılarının, sinemaseverlerin ve geleceğin film yapımcılarının sanatı ve zanaatı kolektif olarak kutlamak ve tartışmak için bir araya gelebileceği bir yer" olduğunu söyledi.

JAMES GUNN: "KİŞİSEL FİLM YOLCULUĞUMUN BİR PARÇASI OLDU"

"Galaksinin Koruyucuları" ve "Suicide Squad" serileriyle bilinen yönetmen James Gunn da konuya ilişkin, "1984'teki 'Terminatör' açılış gününü görmekten, 2021'de kendi filmim 'The Suicide Squad'ın galasını orada yapmaya kadar, Village Theatre benim kişisel film yolculuğumun bir parçası oldu. Burayı sinema deneyimi için canlı bir yer haline getirmeye kararlı bu yönetmen grubunun bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım" dedi.