Titanik'te (Titanic) Kate Winslet'ın canlandırdığı Rose'u kurtaran ve Leonardo DiCaprio'nun hayat verdiği Jack'in sonunu getiren meşhur "kapı" açık artırmada satıldı.

Teksas merkezli müzayede şirketi Heritage Auctions'ın düzenlediği etkinlikte 1997 yapımı filmde kullanılan kapı, 718 bin 750 dolara (yaklaşık 23 milyon 143 bin lira) alıcı buldu.

Kapı, Kamçılı Adam'da (Indiana Jones and the Temple of Doom) Harrison Ford tarafından canlandırılan Indiana Jones'un kullandığı kırbaç ve Jack Nicholson'ın Cinnet'teki (The Shining) baltası gibi ikonik objeleri geride bırakarak en yüksek fiyata alıcı bulan ürün oldu.

 Ayrıca Winslet'ın filmin final sahnesinde giydiği şifon elbise de 125 bin dolara satıldı.

Hayranlar, Oscar ödüllü filmin son anlarında Jack'i teorik olarak donarak ölmekten kurtaracak kapıya hem Jack'in hem de Rose'un sığıp sığamayacağını yıllar boyu tartıştı.

Geçen yıl filmin 25. yıldönümünde yönetmen James Cameron'ın bilim insanları ve dublörlerden oluşan ekiple yaptığı testlerin sonucunda her ikisinin de kapının üzerine sığabileceği sonucuna ulaşılmıştı.

Cameron, "Bir hipotermi uzmanıyla kapsamlı analizler yaptık" demişti.

Jack yaşayabilirdi ama çok fazla değişken var... Ve bence onun düşünce şekli şuydu: Onu tehlikeye atacak tek bir şey bile yapmayacağım. Ve bu onun karakterine yüzde 100 uygun. Jack'in ölmesi gerekiyordu. Romeo ve Juliet gibi. Aşk, fedakarlık ve ölümlülük üzerine bir film. Aşk fedakarlıkla ölçülür.

Müzayedede alıcı bulan diğer objeler arasında Harrison Ford'un kırbacı (525 bin dolar), Tobey Maguire'ın Örümcek Adam 3'teki (Spider-Man 3) siyah kostümü (125 bin dolar) ve Wayne Knight'ın Jurassic Park'ta dinozor embriyolarını kaçırmak için kullandığı tıraş kremi kutusu (250 bin dolar) yer alıyor.