Dünya yazılım devi Microsoft‘un patronu ve dünyanın en zengin işadamı Bill Gates’in eşi Melinda Gates geçtiğimiz günlerde başarılı evliliğin sırrını açıklamış, Gates, "Güçlü ve başarılı bir evlilik hayatı dengeli bir şekilde paylaşmaktan geçer. Buna akşamları yatmadan önce bulaşıkları dönüşümlü olarak yıkamak da dahil" demiş ve 'maaş almadan yapılan işler' sınıfına giren evi toparlamak, çamaşırları makinadan çıkarmak, çocukların yanına öğle yemeği hazırlamak ve okula bırakmak gibi işlere her iki ebeveynin de aynı süreyi harcaması gerektiğini ifade etmişti.

DÜNYA BU AÇIKLAMALARI HAYRANLIKLA KARŞILAMIŞTI

Eşi Bill Gates’in, yetenek ve zekasını birçok şeyde kullanmak istediğini bildiğini ve bu konuda kendisine her zaman büyük destek olduğunu söyleyen Melinda Gates, "Bill benim işimi ne kadar çok sevdiğimi biliyordu ve bana işime dönmem için destek oldu. Ben, birinin evde olması gerektiğini düşünmüştüm ama sonra Bill’in desteği ile farkına vardım ki çocuklarıma özel alan yaratabilir ve onların kendileri gibi büyümelerine izin verebilirdim. İşimi ne kadar sevdiğimin farkına vardım ve çalışmak istedim. Çalışan bir anne oldum. Çalışmayı çok seviyorum" ifadelerini kullanmıştı.

BOŞANMA KARARI ALDILAR

Dünyanın hayranlıkla okuduğu bu açıklamalrdan kısa bir süre sonra Bill Gates ve Melinda Gates çiftinin ''Evliliği sonlandırma kararı'' aldıkları açıklandı. 27 yıldır evli bulunan çiftin üç çocuğu bulunuyor. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlişkimiz üzerinde çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra, evliliğimizi sonlandırma kararı aldık. Son 27 yılda, üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı, üretken bir yaşam sürmesini sağlamak için tüm dünyada çalışan bir vakıf kurduk. Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz; ancak hayatımızın bu sonraki cümlesinde bir çift olarak birlikte ilerleyebileceğimize artık inanmıyoruz. Bu yeni hayatın başlangıcında ailemiz için alan ve mahremiyet istiyoruz."


GATES BOŞANMA AVUKATI OLARAK MİLYARDER ARKADAŞINI TUTTU

Bill & Melinda Gates Vakfının kurucuları olarak vakfı idare etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Bill Gates, eşi Melinda Gates'ten boşanmak için yakın arkadaşı olan 97 yaşındaki milyarder Charlie T Munger’ı tuttu. Munger, aynı zamanda Gates'in milyarder arkadaşı olan Warren Buffett tarafından yönetilen Berkshire Hathaway Holding'te başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.

EŞİNE 1.8 MİLYAR DOLARLIK HİSSE AKTARDI

Bill Gates’in 130 milyar dolarlık servetini, boşanma nedeniyle eşiyle yarıya yarıya paylaşılacağı konuşuluyor. Dünyanın en pahalı boşanması olarak gösterilen olayda Bill Gates’ten ilk adım geldi. Bill Gates, eşi Melinda’ya 1.8 milyar dolarlık hisse devretti.

Devir işleminin Canadian National Railway Co.’nun 1.5 milyar dolar değerindeki 14 milyon hissesini ve AutoNation’ın yaklaşık 309 milyon dolar değerindeki 2.9 milyon hissesini içerdiği ifade edildi.

Öte yandan, çift boşanma sürecini yürütmeleri için güçlü avukatlık firmalarından destek alıyor. Melinda’yı New York’tan 4 avukat, Bill Gates’i ise Los Angeles’tan 3 avukat temsil edecek. Boşanma ile servetin yarı yarıya bölünmesi durumunda Gates’in en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17’nci sıraya düşmesi bekleniyor.

ÇİFTİN MART AYINDA AYRILDIKLARI, MELINDA GATES'İN GECELİĞİ 1 MİLYON LİRA OLAN ADA'YA GİTTİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Dünyanın en zengin insanı Bill Gates’in boşanma sürecinin detayları ortaya çıktı. ABD merkezli magazin haber sitesi TMZ’de yer alan habere göre Bill ve Melinda Gates çifti Mart ayında ayrılıklarını duyurmak istedi. Fakat o dönemde boşanmanın maddi tarafları konusunda pürüzler olduğu için avukatların resmi açıklamayı erteleme kararı aldığı belirtilirken bu süreçte Melinda Gates’in çocukları Jennifer (25), Rory (21) ve Phoebe’yi (18) de alarak Bill Gates’ten ayrıldığı aktarıldı.

TMZ’ye konuşan kaynaklar, Gates çiftinin çocuklarının babalarına çok kızgın olduğunu söylerken, bunun sebebinin ise halen bilinmediği vurgulandı. Melinda Gates’in medyadan uzak durmak için üç çocuğu ve onların partnerleriyle birlikte Karayipler’deki Calivigny Adası’na gittiği belirtilirken, bu adanın Fransız milyoner Georges Cohen’e ait olduğu ortaya çıktı.

Eşi Martine için 2000’de adayı satın alan Cohen’in adayı kiraladığı da aktarılırken, adada bir gecelik konaklamanın fiyatı ise 130bin dolar yani yaklaşık 1 milyon TL. Melinda Gates’in çocuklarıyla adada dinlendiğini aktaran çifte yakın kaynaklar, Bill Gates’in ise adaya davet edilmediğini öne sürdü.

Melinda Gates’in kaldığı ada üzerinde 25 süit bulunurken, adada Michelin yıldızlı şefler, özel antrenörler, yoga eğitmenleri ve tekneler de kullanıma hazır.