Öncesinde modellik kariyeri de olan Güney Koreli oyuncu Hoyeon Jung, Squid Game'in Netflix'te yayınlanmasıyla bir gecede dünya çapında şöhrete kavuştu.

Dizide Kuzey Kore asıllı yarışmacı Kang Sae-byeok'u canlandıran genç oyuncu, birkaç hafta içerisinde milyonlarca takipçi kazandığı Instagram'da da en çok takip edilen Koreli oyuncu olma rekorunu da kırdı. 

Dünya çapında üne kavuşan genç oyuncu Hoyeon Jung, şimdi bir ilki daha gerçekleştiriyor. Dünyaca ünlü moda dergisi Vogue'un Şubat sayısının kapağında yer alan Hoyeon Jung, böylelikle ABD merkezli derginin kapağında tek başına fotoğrafı yayınlanan ilk Koreli yıldız olarak tarihe geçti.

ARAFTA KALDIĞIM BİR DÖNEMDE TEKRAR YÜKSELİŞE GEÇTİM

Vogue yazarı Monica Kim'e konuşan Jung inişli çıkışlı kariyerine dair, önce moda dünyasında tanınmaya başladığını ancak bu sektörde aradığını bulamadığını, tam arafta kaldığını düşündüğü bir dönemde ise Squid Game'deki oyunculuğuyla tekrar yükselişe geçtiğini söyledi.

Jung söz konusu süreçte sekiz kilo verdiğini belirterek, "Neden bilmiyorum ama yemek yiyemedim. Kafam çok karışıktı ve çok kaotikti. İnanamadım. Güvenemedim" dedi.

 
ÇOK GENÇ YAŞTA LOUİS VUİTTON VE CHANEL GİBİ ÜNLÜ MARKALARLA ÇALIŞTI

Sputnik'in aktardığı habere göre, ailesinin desteğinin ruh sağlığını korumada yardımcı olduğunu söyleyen genç oyuncu, bir gecede kazandığı şöhretin Squid Game yayınlanana kadar yaşadığı kariyer zorlukları hakkında düşünmesini sağladığını vurguladı.

Söz konusu zorlu dönemden birkaç yıl sonra Kore'nin Sonraki Top Modeli yarışmasında henüz 19 yaşındayken ikinci olduğunu ve New York'a taşındığını anlatan Jung, burada pek çok moda şovlarında boy gösterdiğini ve saçlarını kızıla boyattığını dile getirdi. Louis Vuitton, Marc Jacobs ve Chanel gibi birçok ünlü markayla çalışan Jung, 2019'dan sonra ise işlerinin kötüye gitmeye başladığını söyledi. Bu süreçte İngilizce kurslarının yanı sıra, Frances Ha ve Incendies gibi filmleri keşfederek vakit harcadığını söyleyen Jung, "Geriye dönüp baktığımda, bu sessiz ve yalnız zamanları geçirmiş olmasaydım, oyunculuk yapmayı hayal eder miydim bilmiyorum" dedi.

Mor rengi çok sevdiğini ve saçlarını mor renge boyamak istediğini söyleyen genç oyuncu yapımcılara seslendi: "Lütfen bana saçları mor olan bir karakter verin."