Gece cilt kendini daha hızlı yeniler. Bu sebeple kusursuz bir cilt için uyumadan önce yapacağınız cilt bakımı büyük önem taşır. Gece yaptığınız bakım sayesinde sabahları daha taze, canlı, aydınlık ve dinlenmiş bir ciltle güne başlayabilirsiniz. Evde gece cilt bakımı tüyolarını sizler için araştırdık.

CİLDİNİZ ARINDIRIN

Gece uyumadan önce mutlaka cilt temizliği yapmanız şart. Cilt temizliği yapmadan önce cildinize en uygun olan temizleyiciyi belirleyin.

Arından cildinizi ılık su ve temizleyici yardımıyla yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırın. Cildinizi temizledikten sonra havlu ile nemini alın.

Cildi jel ya da köpük yardımıyla temizleyince tonik işlemine geçin. Cildinize uygun bir toniği pamuk yardımıyla cildinize sürün. Gözeneklerinizi böylece derinlemesine temizleyerek nefes almasına yardımcı olursunuz.



GECE BAKIMININ EN ÖNEMLİ ADIMI: SERUM 

Cildinizi temizledikten ve tonikle arındırdıktan sonra sıra en önemli adıma geliyor. Cildin gece boyunca kendisini yenilemesini ve onarmasını istiyorsanız gece cilt bakım rutinine cilt serumlarını dahil etmeniz gerekir.

Gece boyunca cilt bariyerini onarmak cildin daha pürüzsüz, dengeli, aydınlık ve dinlenmiş olmasını sağlamak için cilt tipinize uygun serumları masaj yaparak cildinize uygulayın.

Böylece cildin yorgun görünümünü ortadan kaldırarak cildin beslenmesine yardımcı olmuş olursunuz.

CİLDİNİZİ NEME DOYURUN 

Cilt her zaman neme ihtiyaç duyar. Gece bakımını tamamlamadan önce mutlaka cildinizi nemlendirmeniz gerekir. Karma, yağlı, kuru ve hassas ciltler için birçok nemlendirici bulunur.

Nemlendirici seçimi yapmadan önce cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir. Cildinize uygun olan nemlendiriciyi serum sürdükten 5 dakika sonra cildinize masaj yaparak uygulayın. Cildinizi nemlendirerek gece boyunca onarılmasına destek olun. Nemlendirici kullanımını gece bakımında sakın ihmal etmeyin.



GECE KREMLERİNDEN DESTEK ALIN 

Gece cilt bakım rutinleri için özel üretilen kremlerden destek alabilirsiniz. Gece uyumadan önce nemlendirici gece kremi uygulamak da, cildinin gün içinde kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olur.

Yoğun nemlendirici içeriği olan gece kremler, uyku süreci boyunca cilt hücrelerini yenilemenize yardımcı olur. Cildin dolgunlaşmasını sağlar. Cildin erken yaşlanmasını önler. Gece cilt bakımında, cildini hem nemlendirmek hem de dolgunlaşmasını sağlamak için mutlaka gece kremlerinden destek almanız gerekir.