Göz altı torbaları , göz kapaklarınızı destekleyen doku yapıları ve kasların zayıflamasıyla oluşur. Cilt sarkmaya başlayabilir ve genellikle göz çevresindeki yağ, gözlerinizin altındaki bölgeye hareket edebilir. Ayrıca, gözlerinizin altındaki boşluk sıvı toplayarak bölgenin kabarık veya şişmiş görünmesine neden olabilir. Peki, estetik sorunları yaratan göz altı torbalarının çaresi nedir?

Göz altları diğer yüz bölgelerine göre çok daha hassas ve ince bir dokuya sahiptir. Dolayısıyla bu bölge çok daha kolay kırışıp gevşeyebilme ve diğer yüz bölgelerine göre çok daha kolay yaşlanma potansiyeline sahiptir. Yaşla ve genetik yatkınlıkla birlikte göz altlarında yağ dokusunun birikmesi ve deride sarkma ile birlikte göz altı torbaları gelişir.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Bilge Ateş konu hakkında bilgiler verdi.

Göz altı torbalanması kolajen dokunun zamanla çökmesine bağlı olarak da kolaylıkla gelişebilir. Özellikle genç yaşlarda göz altı torbası kişiyi olduğundan yaşlı, yorgun, uykusuz, hastaymış gibi gösterebilir. Bu sebepten göz altı torbası problemi olan insanlar göz altı torbalarından ameliyatsız en kolay ve etkili bir şekilde kurtulmak isterler. Göz altı torbası gerçekten de insanın güzelliğine gölge düşüren bir durumdur. Günümüzde insanlar ameliyatın getirdiği riskleri istemedikleri için daha çok ameliyatsız göz torbalarını tedavi ettirmek istiyorlar.

Bugün için göz altı torbalarının giderilmesinde en etkili ve risksiz yol göz altı torbalarının ameliyatsız lazerle alınması işlemidir. Lazer teknolojisi bize bu imkânı sağlamaktadır.

Göz altı problemi genel olarak şu kişiler de görülür;

İlerleyen yaşlarda
Genetik yatkınlık
Böbrek Hastalığı, kalp hastalığı veya troid hastalıkları olan kişilerde
 



Göz Altı Torbaları İçin Ne Yapılır?

Günlük yaşamınızda dinlenmeye özen gösterin. Uyku saatlerinize dikkat edin. Mümkünse her gün aynı saatte yatıp uyuyun.
Düzenli beslenin, ana öğünleri mutlaka zamanında yapın ve beslenmenize hafif bir ara öğün ekleyin.
Yeterli miktarda su için.
Tuz vücuttaki ödemi artırır. Göz altı torbası oluşmaması için çok tuzlu yiyecekleri tercih etmeyin.
Kozmetik ürünler kullanıyorsanız mutlaka bir dermatoloji uzmanına danışın. Cilt yapınıza uymayan, aşırı yağlı yüz kremlerini kullanmak göz altı torbalarına neden olabilir.
Alerjik bir bünyeniz varsa alerjiye neden olduğunu bildiğiniz yiyeceklerden ve kozmetiklerden uzak durmaya çalışın.
Göz çevreniz için özel bakım sağlayın.