CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da IŞİD’in yakarak şehit ettiği Er Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“IŞİD canilerinin korkunç bir olayı gerçekleştirdiği ve iki erimizi şehit ettiklerini biliyoruz. Bu olayın görüntüleri ilk Denizli2de akşam saatinde izlemiştim. Aradan yaklaşık altı yıl geçti. Bir erimizim şehitliği kabul edildi ve ailemize bildirildi. Fethi Şahin, kardeşimiz ile akıbeti meçhul, baba anne bekliyor. Beni çok üzen olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuz ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmamasıdır.

“TBMM AÇILDIĞINDA GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Görevidir. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz. İktidar olursa tüm ayrıntıları ortaya çıkarıp aileleri bilgilendireceğiz.  Şehit olduysa kendi topraklarına getireceğiz. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz. Bu olayın faillerinden biri Türkiye’de yakalandı ve serbest bırakıldı. Gazeteci İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı. Kimler aracı oldu? Kimler imkan verdi? Saymaz yazdıktan sonra kişi yakalandı ve yargılanıyor. Böyle bir devlet anlayışını kabul etmiyorum. Devlet dediğimiz askerine ve milletine sahip çıkar.

“KIŞLAYA SİYASETİ SOKARSANIZ TABLO BU”

Askeri canını kanını yerde bırakmaz devlet. Kendi topraklarına getirir şehitlerini. Akıbeti meçhul altı yıl geçti. Bütün ayrıntıları iktidar olduğumuzda açıklayacağız. Ardından devlet olarak gelip anne ve baba ile helalleşeceğiz. Bizim bu konudaki hedefimiz ilkemiz budur. Toplumla kucaklaşmak. Acıları paylaşmak zorundayız. Aileler beklenti içinde kalmamalı. Kışlaya adliyeye siyaset sokmayın dedim defalarca. Camide siyaset olmaz. Kışlaya siyaseti sokarsanız tablo bu. Altı yıldır aile bekliyor. Hepimize teşekkür ederim. Çay ikram eden aileye de şükran borçluyum”

NE OLMUŞTU?

IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi askerler Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak şehit edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Görüntülerin ardından hükümet tarafından açıklama yapılmamış, gece yarısından itibaren internet yavaşlatılmıştı. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu. Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada kaybolan ve örgütün kaçırdığı düşünülen askerdi. Basına konuşan Taş ailesi, oğullarının kurtarılması için yardım istemişti.

“UYDURUK GÖRÜNTÜ” DEMİŞLERDİ

Genelkurmay Başkanlığı, görüntülerin incelendiğini söylemiş, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri ise görüntülerin gerçek olup olmadığına ilişkin bir tespit yapılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapılacağını ifade etmişti. Dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bu video görüntüleri ile ilgili TSK’dan teyit edilmiş bir bilgi yoktur. Kusura bakmasınlar, medyadaki bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Uyduruk görüntülerle halkı galeyana sürükleyemezler” demişti. Baba Taş, yetkililerden cevap alamadığı için konu hakkında dava açmıştı.

MSB KABUL ETMİŞTİ

Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre, IŞİD tarafından kaçırıldığı belirtilen Er Sefter Taş’ın babası Aydın Taş, devlet yetkililerinin kendisini ziyaret ettiğini ve oğlunun IŞİD tarafından yakıldığını teyit ettiklerini söylemişti.

Baba Taş, “Bu sabah beni arayıp eve geleceklerini belirttiler. Eve geldiklerinde oğlumun şehit olduğunu söylediler. Yakılma videosunun doğru olduğunu, konunun netleşmesi için beklediklerini anlattılar” demişti.