CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

“ÖĞRETMENLERİ BU ÜLKENİN BAŞ TACI YAPACAĞIZ”

Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasından bir kesit paylaşan Kılıçdaroğlu, “Başöğretmen Atatürk’ün aydınlanmacı eğitim anlayışı ışığında ülkemizin çağdaş geleceği için evlatlarımızı büyük bir emekle yetiştiren öğretmenlerimize sözümüz var; onları, kamuda ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz ve bu ülkenin baş tacı yapacağız” ifadesini kullandı.

“GAZİ MUSTAFA KEMAL, EN ÇOK EĞİTİME ÖNEM VERMİŞTİR”

Kılıçdaroğlu, paylaştığı video kesitinde ise şu ifadeleri kullandı:

*Gazi Mustafa Kemal, en çok eğitime önem vermiştir. Ve Mustafa Kemal; ‘Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır, ya da milleti esaret ve sefalete terk eder' diyor. Öğretmenlerin ciddi sorunları var.

*Öğretmen kardeşlerimi sınava soktular. Çoğu arkadaşım sınava girdi. Hiç endişe etmeyin. Eğer biz, yani Cumhuriyet Halk Partisi, öğretmenleri kamuda daha güzel ve ayrıcalıklı bir sınıf haline getirmezsek görevimizi yapmamış oluruz.

*Öğretmenlerin tamamını, Hakimler ve Savcılar Kanunu gibi özel bir yasa çıkararak ayrıcalıklı bir sınıf haline getireceğiz.

“EN BÜYÜK KAYNAĞI EĞİTİME AYIRACAĞIZ”

*Sözleşmeli, ücretli, kadrolu öğretmen… Kim öğretmense, evlatlarımızı yetiştiriyorsa hepsini kadrolu öğretmen yapacağız.

*Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Ben öğretmenleri ayrıcalıklı kılacağım derken, Erdoğan 2012'de şunu söylüyordu; ‘Öğretmenlerin 15 saat çalışıp yüksek maaş almaları diğer memurlara haksızlık değil midir?' Buradan sesleniyorum, bizim evlatlarımıza eğitim, öğrenim, sevgi, saygı, bilgi, birikim, oyun, düşünme, merakı büyütme… Her şeyi öğretiyorlar öğretmenler.

*Hiçbir memur, hiçbir kişi öğretmenlerin fazla maaş almasından asla rahatsızlık duymaz. En büyük kaynağı eğitime ayıracağız. Öğretmenleri bu ülkenin baş tacı yapacağız.