TBMM Genel Kurulu'nda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. Genel Kurul'da İYİ Parti, HDP ve CHP'nin grup önerileri ise reddedildi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesi altında bulunan aynı statüde, aynı işi yapan sayman ve ayniyat saymanlarının 3600 ek gösterge kapsamında ayrımcılığa tabi tutulduğunu gündeme taşıyarak, "Yasadan saymanlar yararlanırken ayniyat saymanları kapsam dışında bırakılmışlardır. Statü olarak daha aşağıda bulunan hazine saymanı yardımcıları 3600 ek göstergeden yararlanırken ayniyat saymanları unutularak mağdur edilmişlerdir. Yasama yılının tamamlanmasına çok az bir zaman kalmıştır, ayniyat saymanları da tıpkı saymanlar gibi 3600 ek gösterge kapsamına alınmalıdır" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'e çeşitli konularda vatandaşlardan istek ve şikayet geldiğini belirterek, KPSS sınavlarında yüksek puan almalarına rağmen işe giremeyen gençlerin feryatları olduğunu söyledi. Altay, milletvekili danışmanlarının kıdem tazminatlarıyla ilgili de kanun teklifinin komisyonda bekletildiğini belirtti.

EYT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kanun teklifinin teknik çalışmalarının tamamlanıp, imzaya açtıklarını hatırlatarak, "Hızlı bir şekilde komisyonda görüşerek Genel Kurul'da yasalaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlk etapta yaklaşık 2 milyon 250 bin, sonraki süreçte 4 milyon 800 bin vatandaşımız emeklilik imkanına kavuşmuş olacak. Milletimizin beklentilerine cevap vererek 3600 ek gösterge, sözleşmeli memurların kadroya alınması, asgari ücret, emekli maaşları, memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeleri yaptığımız gibi EYT problemini de inşallah kısa süre içerisinde çözmüş olacağız" açıklamasında bulundu.

MUHALEFETİN GRUP ÖNERİLERİ REDDEDİLDİ

Konuşmaların ardından, Genel Kurul'da, İYİ Parti'nin çocuklarda görülen nadir hastalık ilaçlarına erişim, HDP'nin Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin kapatılmasına ilişkin kararı ve CHP'nin askeri hastanelerin durumlarına ilişkin grup önerileri reddedildi.

Ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edildi. (DHA)