İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yurt gezileri kapsamında Gemlik’i ziyaret etti. İmamoğlu ziyaretinde, Gemlik Belediyesi’nin kurduğu Kırsal Kalkınma Ofisi’nin de açılışına katıldı. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Bursa ziyaretinde ilk durağı Gemlik oldu. Gemlik’in en işlek caddesi olan İstiklal Caddesi’nde esnaf ziyareti yapan İmamoğlu, ilçelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

İmamoğlu’na ziyaretlerinde Gemlik Belediye Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan ve İlçe Başkanı Şükrü Aksu eşlik etti. Meydanda bulunan halk büfe önünde toplanan yurttaşlara hitaben konuşma yapan İmamoğlu, “Biz haysiyet mücadelesi veriyoruz. Belediye Başkanımız burada güzel bir belediyecilik örneği sergiliyor. Başkanımıza sahip çıkın” dedi.

Gemlik’in Umurbey Mahallesi’nde bulunan merhum Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın anıt mezarını ziyaret eden İmamoğlu’na, Bayar’ın torunu Akile Gürsoy, eski bakanlardan Turhan Tayan ve Mehmet Gazioğlu da eşlik etti. İmamoğlu anıt mezar ziyaretinde, şunları söyledi:

“Celal Bayar, Cumhuriyet tarihimizin çok önemli isimlerinden biri, bizim hanemizde çok önemli bir yeri vardı. Celal Bayar, Osmanlı’nın son dönemindeki işgallerin ve savaşların olduğu tarihte kendini çok özel yetiştirmiştir.”

Gemlik Belediyesi’nin Kırsal Kalkınma Ofisi’nin açılışına da katılan İmamoğlu, “Zeytin insanın en kadim ürünüydü ve on binlerce yıldır tüketilen bir besin kaynağı. Zeytin konusunda Türkiye bir cennet, bunun tüm ülkeye ve dünyaya pazarlanması gerekli” dedi. 

Başkan Sertaslan da Türkiye’nin en kaliteli sofralık zeytinini üreten ilçenin Gemlik olduğunu, ürünün sofralara ulaşması için önemli bir adım attıklarını belirterek, İmamoğlu’na kurulan Kırsal Kalkınma Ofisi’nin açılışında kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti.