Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nda (RTÜK) alınan kararla Halk TV ve TELE 1'e 5 gün yayın durdurma cezası verilmesine tepki gösterdi.

Selçuk Özdağ'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"Halk tv ve Tele 1 televizyonlarının 5’er gün karartılması,Türkiye’yi dışarı kapatmaktır,bir noktada demokrasiye ara vermektir. Demokrasi bir köleler efendiler nizamı değildir.

Farklı fikirlerin,barış içerisinde rekabet ettiği rejimlerdir.Türkiyenin her düşünceye,her fikre,her bakış açısına ihtiyacı var.

Ülkelerin gerçek zenginliği ;fikir,düşünce ve basın özgürlüğü zenginliğidir.

Farklı düşüncelerden korkmak,aslında fikir ve dşüncesine itimat etmemekten kaynaklanan bir durumdur.

İktidar(koalisyon hükümeti) özgüvenini kaybetmiştir.Toplumsal talepleri yerine getirememektedir.Bu durum kaybetmesine vesile olmakta,kaybettikçede farklı fikirlerden korkmaya başlamaktadır.

İktidar,farklı fikirlerden,düşüncelerden,eleştirilmekten,muhalefetten korkuyor. Savunacak,övünecek bir icraatı kalmadı.

Kaybetme korkusu yasakçılık olarak tezahür ediyor.

Yıllarca tek parti CHP’ sini eleştirdiler.Bugün chp çoğulculuk derken,iktidar hergün biraz daha demokrasinin,basın özgürlğünün uzağına savruluyor.

Kaybettikçe sertleşiyorlar, sertleştikçe de daha çok kaybedeceklerdir.

Demokrasiden,hukukun üstünlüğünden asla taviz http://vermemeliyiz. Barışın yolu her düşünceye(şiddeti övmeyen,şiddete bulaşmayan) kendisini ifade etmek imkanının verilmesidir. Demokratik kanalların açık tutulmasıdır.