tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, OdaTV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik, Kanal 7 Ankara temcilcisi Mehmet Acet, Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Şükrü Genç, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. 

Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Aday Şükrü Genç'in açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şu şekilde:

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Neden CHP'den istifa edip bağımsız aday oldunuz?" sorusuna yanıt olarak Şükrü Genç, şu ifadeleri kullandı:

"BEN ADAY GÖSTERİLMEDİĞİMİ TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM"


"CHP Genel Merkezi'nden ve özellikle İstanbul'dan son ana kadar 'Sarıyer'de birlikte devam edeceğiz' dendi. Ben aday gösterilmediğimi televizyondan öğrendim. Biliyorsunuz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, adaylarımızı halka soracağımız anketlerin sonucuna göre belirleyeceğiz diyordu. Biz anketlerden izlediğimiz kadarıyla gayet iyi bir durumdaydık. Ben Özgür Özel'e Ankara'ya hayırlı olsun ziyaretine gittiğimde özellikle anketlerde manipülasyon olmasın demiştim. Çünkü biz anketlerde yüzde 60'ın altına hiç düşmedik.

 
"OKTAY AKSU, SARIYER HALKINA DİKTE ETTİRİLDİ"


Yaklaşık 15-16 tane de aday adayı vardı. Yaptığımız çalışmalarda hiçbirinin değerlendirilmeye bile alınmadığı ortaya çıktı. Demek ki bir arkadaş konusunda karar kılındı ve şu anki aday Oktay Aksu, Sarıyer halkına dikte ettirildi."

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş'ın "Siz beni aday göstermiyorsanız, şu arkadaşı aday gösterin dediniz mi?" sorusuna yanıt olarak Genç, şu ifadelere yer verdi:

"ÖZGÜR ÖZEL BANA 'BİZ BAZI ŞEYLERİ AŞAMADIK' DEDİ"


"Evet, söyledim. İsim vermem doğru olmaz ama ısrarla ifade ettim. Biz tam basın toplantısı yapacakken, Sayın Genel Başkan Özgür Özel ayın 19'unda beni arayıp 'Bu kararınızı bir gözden geçirin. Size Yılmaz Bey gibi görev verelim. Danışmanlık yapın, siz iyi bir yerel yöneticisiniz' dedi. Bana 'Bir başka aday olabilir mi?' dedi. Ben de 'Tabii ki olabilir' dedim. Bunun üzerine bana 'O zaman yarın öğlene kadar bu konu üzerine çalışıp sizi tekrar arayalım' dedi. Ben de basın toplantısını ayın 20'sine erteledim. Ertesi gün ayın 20'sinde bana, öğlen saatinde 'Biz bazı şeyleri aşamadık' dedi. Ben de 'Neyi aşamadınız?' diye sorunca bana bir şey söylemedi. Bana en son iletilen konu buydu."

"CHP'NİN ADAYI OKTAY AKSU'NUN SEÇİMİ KAZANMA İHTİMALİ YOK"

"Ben bu yarıştan çekilsem de, kalsam da CHP'nin adayı Oktay Aksu'nun seçimi kazanma ihtimali yok."

 
"ADAYLAR BELİRLENİRKEN 15 YIL İÇİNDE BİZİM YAPTIĞIMIZ PROJELER HİÇ KONUŞULMADI"

"Beni üzen şey şu ki adayların belirlenmesi sırasında bizim 15 yıl içinde yaptığımız projeler, yatırımlar hiç konuşulmadı. İnsan hiç 'Bunlar bunlar yapılmış' demez mi? Sadece isimler bazında tartışmalar oldu."

Yarkadaş'ın "Aday gösterilmemenizin arkasında yatan sebep kongre sürecinde Kemal Beyi desteklemeniz mi?" sorusu üzerine Genç "Olabilir ama benim anlayışıma göre eğer öyle bir karar alınmasına vesile olduysa doğru bir karar değil" dedi.

Kanal 7 Ankara temcilcisi Mehmet Acet'in "CHP'nin adayını çekmesi ya da sizin çekilmeniz için şartlarınız var mı?" sorusuna yanıt olarak Genç "Hayır, ben şu anda adayım. CHP'nin kaybetmeyi göze aldığı seçimi biz Sarıyer için alacağız" dedi.