Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'ndeki "Büyük Ankara Mitingi"nde konuştu. 

Erdoğan, 143 kişinin yaşamını yitirdiği Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili "Moskova'daki bir konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısı dolayısıyla Rusya hükümetine taziyelerimizi iletiyoruz, saldırıyı şiddetle kınıyoruz. 

Terör kimden gelirse, faili kim olursa olsun kabul edilemez. Terörün kanlı, kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülke olarak, Rus halkının acısını paylaşıyoruz" dedi. 

Erdoğan'ın bir Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirdi. "Ankara Belediye Başkanı 5 yılda ne yaptı?" diyen Erdoğan, " Yollarımızın hali ortada. çöp, çukur, çamur. Bu CHP'nin pratiğidir. İstanbul'da da öyleydi. Bunlardan artık kurtulalım.

 5 yıl boşuna geçti. Onun için 31 Mart çok önemli, Ankara’yı, başkentlik sıfatına uygun hizmet veremeyenlerden kurtarmanın vakti çoktan gelmiştir. Ankara daha fazla yavaşlamayı kaldıramaz. 1 Nisan'dan itibaren çok daha farklı bir hizmeti devreye sokacağız." şeklinde konuştu. 

CHP VE DEM'İ ELEŞTİRDİ
 

CHP geçen seçimlerde HDP ile işbirliği yapmıştı. Bu seçimde adını koyamadıkları kirli bir pazarlığa giriştiler. Ortada bir matruşka ittifakı var. Yeni adı ile DEM'e oy veren vatandaşlarımız da CHP'ye oy veren vatandaşlarımız da bu karanlık ilişkiyi içlerine sindiremiyor. Ortaya bir de deste deste dolarla avrolar çıktı şimdi mahkemelerde hesap veriyorlar. CHP'den hiçbiri çıkıp da para kulelerinin doğru dürüst izahını  yapamadı. Birine para göndereceksiniz internet bankacılığı dururken 6-7 kişiye ne gerek var? Parayı getiren CHP belediyesinin bürokratı parayı. Türk siyaseti çok pişmanlık gördü fakat böylesi ile ilk defa karşılaşıyoruz. Genel başkanları darbe çığırtkanlığı yapıyor. Böyle ana muhalefet partisi olur mu?''

Milletimiz 31 Mart’ta, CHP’ye ve DEM’lendiği ortaklarına da AK Parti ve Cumhur İttifakına kaybettirmek için ortada dolananlara da hak ettiği cevabı verecek.

METRO HATTI MÜJDESİ

Toplam 7 istasyonlu Keçiören Kuyubaşı-Esenboğa Havalimanı-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi metro hattını yatırım programına aldık, yakında ihalesine çıkacağız.

Ankara YHT Garı-Etlik Şehir Hastanesi-Ovacık metro hattının etüt projesini hazırlamaya başlıyoruz. Sincan-Çayyolu metrosunu birleştirmeyi planlıyoruz.

Başkenti, savunma sanayinin merkezi konumuna getirdik. Geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolara ulaşan savunma sanayi ihracatımızın yaklaşık yarısını Ankara yaptı.