Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Adayı Muhittin Böcek, tv100'de 'Seçim Özel' programına konuk oldu. Böcek, Gazeteci Gürkan Hacır'ın sorularını yanıtladı.

Böcek'in açıklamalarından öne çıkan satır başlıkları şöyle: 

"FITCH NOTUMUZU POZİTİFE YÜKSELTTİK"

"Seçim sürecinde 77 projeyle başlayıp bugün de 182 projeyi bitirdik ancak bunları bütçeye bakarak yaptık. Doğru bir bütçe yönetimi oluşturduk ve o şekliyle başladık. Bugün bütçeye göre borçlu belediye olmasına rağmen değerleme kurumu Fitch’te durağan, negatif şu anda da pozitife çıktık. Bu Antalya açısından son derece önemli. Büyükşehir belediyemizin güvenli bir bütçesi olduğunu gösterir."

 
"3 BİN 311 KİLOMETRE İÇME SUYU HATTI DÖŞEDİK"

"5 yıl süreç içerisinde 3 bin 311 kilometre içme suyu hattı döşedik. 2 bin 656 kilometre dağlara taşlara asfalt yaptık. Bugüne kadar günü geçmiş hiçbir borcumuz yok."

"125 AKILLI KAVŞAK DENETLEME MERKEZİ OLUŞTURDUK"

"Ben göreve gelmeden önce ulaşımla ilgili vardı ama ben göreve geldiğimde 125 akıllı kavşak uzaktan erişimli trafik denetleme merkezimizi oluşturduk. Kemer istikametine gidiyorsun 2 olan şeridi 3-4-5’e çıkardık."

"ANTALYALIYI METROYLA TANIŞTIRIYORUZ"

"Metroyla ilgili 3. hafif raylı sistemi Kepez’de kaldı. 3. hattı bitirdik biz şimdi 4. hattı Konyaaltı-Sarısu’dan başlıyoruz Kepez’le birleştiriyoruz. Bunun ihalesinin gününü aldım 17 Nisan’da biz zaten ihalesini yapıyoruz."

"NEREDE DEPREMLE İLGİLİ SIKINTI VARSA RİSKİ AZALTACAĞIZ"

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Deprem kuşağında mı sayılıyor Antalya?" sorusuna şöyle cevap verdi:

 "Yok. Bizim depremle ilgili öyle acil bir şeyimiz yok."

Gazeteci Gürkan Hacır'ın "Depreme yönelik bir Master plan yaptık dediniz." sözlerine şöyle cevap verdi:

"Koordinatörlüğü Antalya Büyükşehir Belediyesine verilmiş. Biz bunlarla ilgili deprem vakfıyla da bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Şimdi yapı stoku çıkarıyoruz. Nerede depremle ilgili sıkıntı varsa riski azaltacağız."

"5 TON EKMEK 1 EKMEK PARASI DEDİK"

"Biz en ucuz su yaptık. 3311 kilometre su hattı döşedik, su kaçağımız yok. 5 ton suya 1 ekmek parası dedik. 5 ton su 1 ekmek parası ne demek? Ekmek 10 TL oldu biz 5 tonunu 8 TL’ye veriyoruz. Engelli kardeşlerime yüzde 10 indirimi yüzde 40’a çıkardık, emeklilerimize şimdi yüzde 20 suda da indirim yaptık."