Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü, 'tv100 Seçim Özel' yayınında Pınar Işık Ardor ve Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtladı.

Cumhur İttifakı'nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü'nün açıklamalarından satır başları:

"MÜTHİŞ BİR İLGİ VAR"

Enerjimizin tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Antalya'nın her yerinde müthiş bir enerji ve ilgi var. Bu kampanyayı güzel bir şekilde devam ettiriyoruz. 

"TURİZMİ 12 AYA YAYACAĞIZ"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Antalya dünyanın en güzel yeri. Antalya çok büyük bir potansiyellere sahip. Biz bu potansiyelleri ortaya çıkarıp Antalya'yı dünyanın en güzle kenti haline getirmek istiyoruz. Uzun yıllar Antalya'nın ötelenen bir takım problemleri var. Bunlar trafik, imar, altyapı. Bunlar gündelik hayatımızı olumsuz etkiliyor. Biz bunları ortadan kaldırmak için 2 yıldan bu yana ulaşım ve altyapı problemlerine çözümler üzerine çalıştık. Antalya tarımın da başkenti olacak. Turizmden elde ettiği gelirleri arttıracak potansiyeli var. On binlerce yıllık insanlık tarihi ile de çok farklı projelerimiz var. Lokomotif sektör olan turizm sektörünü farkılaştırmayı ve yerel kalkınmayı turizm üzerinden farklı bir yere taşımayı hedefliyoruz. Turizmi 12 aya yatacağız.

"LONDRA'DAN 4 SAATTE GELEBİLEN TURİST, HAVALİMANINDAN OTELE GİTMEK İÇİN KİMİ ZAMAN 4-5 SAAT TRANSFER İÇİN VAKİT HARCIYOR"

Antalya'nın havalimanı yenileniyor. Şu an itibariyle 35 milyon yolcu kapasitesine sahip. 2025'te bu 50 milyon olacak, 2038'de bunu 82 milyona çıkaracağız. Antalya'ya dünyanın dört bir yanından turistlerin gelebilmesi için altyapı hazır. Londra'dan 4 saatte gelebilen turist, havalimanından otele gitmek için kimi zaman 4-5 saat transfer için vakit harcıyor. Antalya'nın turizm pastasından daha büyük pay alabilmek için turistlere hizmeti en kaliteli hale getirmeliyiz.

"ANTALYA-ALANYA ARASI 1,5 SAAT OLACAK"

Belediyecilik hizmetlerinin önemli olduğun düşünüyoıruz. 15 yeni yol, 22 tane köprülü kavşak yapmayı planlıyoruz. Antalya-Alanya arasındaki mesafe 4 saat iken bizim projelerimizle 1-1,5 saate inecek. Turistleri şehir merkezine doğru bir ulaşımla bağlamalıyız. Kültür miraslarını turistlere sunmalıyız. Hedefimiz turizmi bütün yıla yaymak. Dolayısı ile dünyanın en güzel yerlerinden olan Antalya'yı turizmin gözdesi yapacağız. Biz bunun peşindeyiz.

"5 YENİ RAYLI SİSTEM HATTI YAPACAĞIZ"

Raylı sistem hatlarını biz yeraltı olarak planlıyoruz. Zemini sert bir zemin, metroların yapılamayacağı teknik bir olumsuzluk barındırmamakta. Bunu bilim kurulları ile görüşüp projeye dönüştürdük. Bizim projelerimiz bilimsel bilgi ile hazırlandı. Antalya'da metro yapılamaz diye bir problem yok. Bilimsel olarak bir problem yok. Hatları da doğu ve batı aksında yapacağız. 5 yeni raylı sistem hattı yapacağız. Bunlar Antalya'da metronun başlangıcı olacak. Planlarımız, programlarımız hazır. 1 Nisan 2024'ten itibaren hayata geçecek. 

"SON 5 YILDA YAĞMUR SUYU DRENAJI TEMİZLİK İHALESİ YAPILMAMIŞ"

Baskınları ve taşkınları doğal afet olarak tanımlayabileceğimiz durumlar olur, beklenenin çok üzerinde yağışlar filan gelmiştir. Çeşitli yatırım eksikliği sebebiyle bunlar afete dönüşmüştür. Antalya'yı dirençli şehir haline getirecek çok önemli adımlar atacağız. Ana planları bilimsel bilgi ve rasyonel düşünce ile oluşturup yatırımlar yapacağız. Yangın ve depremle de ilgili ana plan hazırlamak suretiyle çalışma yapacağız. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin su ve kanalizasyon idaresini daha aktif ve etkin kullanacağız. Buna yönelik planlamamız ve programımız olacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi son 5 yılda yağmur suyu drenajı ile ilgili temizlik ihalesi hiç yapmamış. Bunu son selden sonra gördük. 

"ANTALYA'DA MAVİ BAYRAKLI DENİZLERİ KAYBETME RİSKİMİZ VAR"

Turistlerin yoğun olarak konakladığı turizm beldelerinde kanalizasyonlar S.O.S. veriyor. Bu turizm beldelerimiz lağım kokuyor. Denizlerimizdeki koli basili oranlarımızda ciddi artış var. Bu ihmaller devam ederse Antalya'nın mavi bayraklı denizlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Antalya'da belediye başkanlığı yaparken altyapı çalışmaları yapmak belediyeciliğin 
gereği olmanın yanında turizmin ekonomimize sağladığı destek göz önüne alındığında çok kıymetli bir hale geliyor. Altyapı bizim en önemli çalışma başlıklarımızdan biri olacak. 

"KİMSENİN YAŞAM TARZINA MÜDAHALE OLMAYACAK"

1 Nisan 2024'ten itibaren özgürlükler daraltılmayacak, yaşam şekillerine müdahale edilmeyecek. Bizim demokratlığımızın, Atatürkçülüğümüz tartışma götürmez. Bu tip bilbordlarla Antalyalıların karşısına çıkmayı ben anlayabilmiş değilim.  Biz özgürlükçüyüz, Kimsenin yaşam tarzına müdahale olmayacak. Böcek 'cumhuriyetine sahip çık, yasaklara dur de' gibi saçma sapan afişler asıyor. Biz bilbordlarımızda projelerimizi anlatıyoruz. Böcek, yaptığı projeleri ortaya koymalı. Rakibimizin çantası boş olduğundan seçimi farklı zemine kaydırmaya çalışıyor. Antalyalı bunlara prim vermeyecek. 

"5 FARKLI HALK PLAJI"

Önümüzdeki dönemde 5 farklı dönemde halk plajı sözünü seçim beyannamemde verdim. 650 kilometre sahilimiz var. Bu sahillerin her noktasında halk plajlarımızı halkımızla buluşturacağız.

"ALTIN PORTAKAL'IN YAPILMAMASINA ÇOK ÜZÜLDÜK"

Altın Portakal benim çocukluğumdan beri özgürdü ve özgür kalmaya devam edecek. Altın Portakal bizim çocukluğumuzda halkın içinde festivaldi ve halkla beraber büyüdü. 60 yıl boyunca gelip gelen başkanlarımız çok büyük emekler verdi. Bizim dönemimizde özgür bir biçimde festival devam edecek. Halkın içinde olup büyüyecek. Altın Portakal'ın yapılmamasına çok üzüldük. Bir iş bilmezlik sebebiyle iptal edildi. Altın Portakal'ı özüne döndüreceğiz.