Gezi Parkı eylemleri sonrası 18 Ekim 2017'de gözaltına alınan ve halen de Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan iş insanı ve insan hakları aktivisti Osman Kavala ile ilgili Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'den çok dikkat çeken bir yazı geldi.

Selvi, Kavala'nın serbest bırakılmasını istedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Selvi, bugünkü yazısında yeril seçim sonrası AK Parti'de başlayan tartışmalara değindi ve "AK Parti yaptığı reformlarla hem kendi önünü açtı hem vesayet sistemini tasfiye ederek Türkiye’nin önünü açtı. Millet iradesine vurulan paslı zincirleri kırması sayesinde Cumhuriyet’in ötekileştirdiği dindarları, Kürtleri sistemin merkezine oturttu. Reformculuk ve yenileşme bir dönemler AK Parti’nin alametifarikasıydı." ifadesini kullanarak siyasal iklimin değişmesi gerektiğini yazdı.

AK Parti'nin yeniden reformcu kimliğe dönmesi gerektiğinin altını çizen Abdulkadir Selvi, "artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor" dedi ve tutuklu bulunan Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını istedi.

Selvi, "Bu, Türkiye’yi de rahatlatacak bir adım olur. Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor? Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor. Yeniden reformcu kimliğine dönmüş bir AK Parti ve Avrupa Birliği hedefine yürüyen bir Türkiye. Görün o zaman ekonomi nasıl coşar. AK Parti’yi, AK Parti yapan bu oldu. Formül net; ekonomiyi büyüt, özgürlükleri genişlet." ifadelerini kullandı.