İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın, Özel Röportaj'da Gürkan Hacır ve Erdoğan Aktaş'ın sorularını yanıtlıyor.

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Mehmet Tolga Akalın'ın açıklamalarından satır başları:

 

 

KURULTAYDA SAHTE KİMLİK İDDİASI

Aktaş'ın "Rıdvan Uzun'un yaptığı bir itiraz var. Delegesi listesinde 1311 kişiden söz ediliyor. Fakat enterasan iddialar var. "Örnek vermek gerekirse Ankara Delegemiz olarak görünen M..... A.... İstifa etmiş olmasına rağmen listede yer almış, üstüne üstlük gerçek doğum tarihi 1980 olmasına rağmen listede bu tarih 1992 olarak belirtilmiş, aynı şekilde baba ismi de farklılık arz etmektedir." şeklinde bir iddia var. Bu niye oluyor? Kurultaydan sağlıklı sonuç bekliyor musunuz?" sorusuna Akalın "Bu sürpriz değil. 10 gündür böyle bir şey var. Ben arkadaşlarla görüştüm. Ben o listeye ulaşamadım. İYİ Parti'den istifa edip başka partiye geçmişsiniz, başka delege gelecekken, yeniden delege yazılmış ama T.C. Kimlik Numarası o kişiye ait değil. Buzdağının üstünü gördük. Sahte kimlik bastırılmak suretiyle oy kullandırmaya gidebilir. Arkadaşlarımız tespit etti, itiraz yaptık. Seçim Kurulu'nun gerekeni yapmasını bekliyoruz. Ben de dahil olmak üzere bazı delegelerin doğum tarihleri, baba isimleri vs. yanlış girilmiş. Buradaki sorun, örtülü operasyonu kapama işidir. Teknik aksaklık var demeye getirecekler." dedi.

"SADECE GENEL MERKEZ YAPMIYOR BUNU"

Sözlerini sürdüren Akalın " Sadece Genel Merkez değil, çok uzun zamandır Türkiye’de bir alışkanlık var Türkiye’de Türk milliyetçiliği ve Türki milliyetçileri kontrol edilmesi gereken yönetim noktasında da ‘Bunlar yönetime gelirlerse aşırı hareketler yapabilir’ diye tanımlanan bir grup olarak tanımlanıyor. Bu akıl orijinale uygun sahte kimlik basmak kolay bir şey değildir, bu akıl oralardan gelen bir akıldır." ifadelerine yer verdi.

"AKŞENER ADAY OLSA DA ADAYDIM, TOPLANTIDA YÜZÜNE ADAY OLACAĞIMI SÖYLEDİM"

Hacır'ın "Akşener aday olsaydı siz aday olur muydunuz" sorusuna Akalın "Evet olurdum, ben toplantıda adaylığına karar vermediğini söylemişti. Ben yüzüne ifade ettim aday olacağımı. Ben her halükarda aday olduğumu söyledim. Basına pazartesi toplantı yapacağımı ifade ettim." yanıtını verdi.

"EKREM BEY OLAĞAN ŞARTLARDA BİZİM 2028'DEKİ RAKİBİMİZ"

Hacır'ın "İYİ Parti’nin 31 Mart’ta uyguladığı seçim stratejisi yanlış mıydı ve bu kadar oy düşüşünü bekliyor muydunuz?" sorusu üzerine Akalın "Biz bu süreci 3. yol olarak açmak istedik. Bizim 3. yolumuz bir stratejik duruştu. Ekrem Bey olağan şartlarda bizim 2028'deki rakibimiz." dedi.

“SİYASİ TAAHHÜTNAME İLAN EDECEĞİM”

Aktaş'ın "Yapacaklar listeniz var mı?" sorusuna Akalın "Taahhütnameyi hazırlıyoruz. İki tane şeyi çok önemsiyorum. Ben Alman modelini çok benimsiyor ve beğeniyorum. Hızlıca bir Gökalp Vakfı’nı kuracağız. İYİ Parti’nin dünyaya açılan ana penceresi olacak." cevabını verdi.