Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, nisan ayında yazdığı iki yazıyla Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini belirtmiş ve özellikle Gezi Parkı davası nedeniyle başta iş insanı Osman Kavala dahil bütün sanıkların yeniden yargılanmasına işaret etmiş ve serbest bırakılmaları yönünde görüş beyan etmişti. 

Selvi'nin yazısına bazı AK Partiler tepki gösterirken, AK Partili Tuğrul Türkeş de yeniden yargılamaların olabileceğini söylemiş ve yeniden yargılamaya neden karşı çıkıyorsunuz diye sormuştu.

Son olarak AK Partili Mehmet Metiner de Selvi'nin görüşlerine paralel bir yazı yazmıştı. 

İSİM VERMEDEN SELVİ'Yİ İŞARET ETMİŞTİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dünkü grup toplantısında Osman Kavala ve Gezi Parkı tutuklularının serbest bırakılması yönünde görüş beyan edenlere çok sert çıkmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Emin olunuz, bunları kaleme alan şahıs doğrudan doğruya Osman Kavala serbest bırakılmalıdır dese en azından daha tutarlı ve omurgalı bir açıklama yapmış olurdu. Devletin üç unsuru vardır. İlki millet, ikincisi ülke, üçüncüsü de egemenliktir. Bunların dayanağı da hukuktur. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Suç 'eski sistemde işlendi, yeni sistemde geçersizdir' demek, devleti ve milleti bilmeyen, bilse de hasıraltı eden tetikçilerin ve kimliksizlerin harcıdır.

ABDULKADİR SELVİ'DEN CEVAP GELDİ

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında Devlet Bahçeli'ye cevap verdi ve “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli isim vermeden yazımdan alıntılar yaptı. Seviyeli bir dille eleştirilerde bulundu. Hakaret olmadığı sürece eleştirilerden yararlanırım. Ben farklı düşünüyorum, Bahçeli farklı düşünüyor. Önemli olan farklılıklarımızla birlikte konuşabilmemiz. Netice itibariyle hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Ben Kavala sevdalısı değil, Türkiye sevdalısıyım" ifadelerini kullandı.