tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Doster, Avukat Cem Kaya, Gazeteci Bahar Feyzan, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu. Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu olan Osman Kavala ile ilgili tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. 


AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş konuyla ilgili Sinan Burhan'a demeç verdi.

"KONU HUKUKİ ZEMİNDE KONUŞULMUYOR"


Türkiye hukuk devleti ve reformları öncelerse kalkınır. Bunlardan vazgeçerse geriye gider. Osman Kavala suçlu ya da suçsuz onu bilemem. Ancak konu hukuki zeminde konuşulmuyor. İdeolojik zeminde konuşuluyor.

"KİMSE BENİM MİLLİYETÇİLİĞİMİ SORGULAMASIN"


Slogan atılıyor. Adalet yerini bulmuyor. Konunun uzmanları karar vermeli. Hukuk devleti çalışırsa, reformlar hızlanırsa Mehmet Şimşek daha kolay para bulur. Kimse benim milliyetçiliğimi sorgulamasın.

"KİMSE BANA MİLLİYETÇİLİK DERSİ VEREMEZ"

Milliyetçilik Türkiye'nin büyümesi Türkiye'nin kalkınması, Türkiye'nin refaha ulaşması, güçlü bir hukuki altyapıya sahip olmasıdır. Kimse bana milliyetçilik dersi veremez. Yapılan tartışmalar hukuki değil, siyasi. Hakim ve savcıları etkilemeye yönelik olarak devam ediyor. Bırakın bu tartışmaları suçlu suçlu ise cezasını çeksin suçsuz ise serbest kalsın, ön yargıyla hareket etmeyin.