CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyal Demokrasi Derneği ve Friedrich Ebert Vakfı’nın düzenlediği “21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik” panelinde açılış konuşması yaptı. Özel, panelin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

KILIÇDAROĞLU’NA MESAJ: “VEFASIZLIK ETMEDİK”

CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, katıldığı televizyon programında kendisine cumhurbaşkanı adayı olması için ısrar edenlerin daha sonra adaylığını eleştirmelerini ve değişim tartışmalarını “Ben boşuna ‘Hançerlendik’ demiyorum” sözleriyle anlatması gündemdeyken Özel, 2023 seçimlerini değerlendirdi. Özel, Kılıçdaroğlu’nun adını anmadı ancak “Vefasızlık etmedik” sözleri dikkat çekti. 

"HİÇBİRİMİZ MASUM DEĞİLİZ"

14-28 Mayıs 2023 seçimleri için çok umutlu olduklarını söyleyen Özel “Kolektif bir başarısızlıkla, hiçbirimizin masum olmadığı bir süreçle o büyük umudu kaybettik” dedi. Özel, genel başkanlığa aday olduğu kurultay sürecinde sık sık vurguladığı “duygusal kopuşları” hatırlatarak “Muhalifler küsmüştü. Kesinlikle sandığa gitmek istemiyorlardı. O kopuşun yerleşmesine izin vermemek gerekiyordu. Onun için CHP’de yeni bir özeleştiri, tartışma ve öneri dönemi yaşadık. Biz bunun adına ‘değişim’ dedik. Kimseyi dışlamadan, vefasızlık etmeden ama bizden bekleneni yaparak, özeleştiri yaparak ilerlemek gerektiğini tartıştık ve hayata geçirdik.” dedi.