CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinin ardından 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.

AK Parti ile CHP liderlerini 8 yıl sonra bir araya getiren 1.5 saatlik görüşmenin ardından siyasette 'normalleşme süreci' tartışması yaşandı. Görüşmeden 40 gün sonra Erdoğan, Özel'e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı. 

Türkiye, CHP Genel Merkezi'ndeki tarihi zirveye kilitlendi...

17.30: 90 dakika süren görüşme sona erdi. 

16.25: CHP liderinin makam odasındaki görüşmeden ilk kareler geldi. Bu kez görüşmede boş koltuk olmadığı, Erdoğan'ın Türk Bayrağı'nın, Özel'in ise CHP bayrağının önündeki koltukta yer aldığı görüldü.

15.58: İki lider, fotoğraf çekiminin ardından Özel'in 12'nci kattaki makam odasına geçiş yaptı. 

15.56: Erdoğan, CHP Genel Merkezi'ne giriş yaptı. Özel, Erdoğan'ı kapıda karşıladı.   

15.51: Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'den CHP Genel Merkezi'ne doğru yola çıktı. 

15.40: Görüşmeye 20 dakika kala protokol gereği CHP Genel Merkezi önüne Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı asıldı. 

CHP yetkilileri parti binasına protokol kuralları gereğince Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından getirilen Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı'nı astı.

YİNE TAN VE ELİTAŞ EŞLİK ETTİ 

Liderlerin yanında ilk görüşmedeki isimler yer aldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve eski büyükelçi Namık Tan eşlik etti. İki ismin 2 Mayıs'taki görüşmede olduğu gibi zirvede konuşulanlara dair not alması bekleniyor. 

GÖZLER PROTOKOLDE 

Erdoğan'ın en son 2006'da CHP Genel Merkezi’nin açılışının ardından dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulunması sonrası ana muhalefete yaptığı ilk ziyaret öncesi CHP'de bir dizi hazırlık yapıldı. AKP'deki zirvenin ardından yaşanan 'boş koltuk' tartışmaları gözleri protokol kurallarına çevirdi. 

TARİHİ GÖRÜŞMENİN GÜNDEMİ

Özel'in makamında yapılan görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar'ın durumu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyor.

ERDOĞAN 18 YIL SONRA CHP'DE

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e ziyarette bulunmak üzere parti genel merkezine geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti.