İhraç kararının ardından ANKA Haber Ajansı’na konuşan Cemal Enginyurt,“Kağıt üzerinde MHP’den ihraç edildik. 41 yıllık ülkücü hareket mensubuyum, hiç kimsenin ülkücülüğü elimden alması mümkün değil” dedi.

MHP'den flaş karar! Cemal Enginyurt ihraç edildi

KARARI YARGIYA TAŞIYOR

Bundan sonraki süreçte bağımsız milletvekili olarak Türk milleti ve Orduluların haklarını savunmaya devam edeceğini ifade eden Cemal Enginyurt, ihraç kararını bayram sonrasında yargıya taşıyarak, itiraz hakkını kullanacağını söyledi.

"BAHÇELİ’YE KIRGIN DEĞİLİM"

Cemal Enginyurt, MHP’den ihraç edilmesine ilişkin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye her hangi bir kırgınlığı olup olmadığına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’ye karşı her hangi bir kırgınlığım yok. Büyüğümüzdür, takdiri böyledir ama Genel Başkanın yanında olup da bize karşı bir hesap yapan varsa onlara karşı kırgınlığımız vardır.”

Cemal Enginyurt, ihraç kararının ardından Twitter'dan "İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir!" tepkisini göstermişti. Enginyurt, ihraç talebi ile MHP Disiplin Kurulu'na sevk kararının ardından ise Bakan Pakdemirli'ye yönelik sözlerinin ardından böyle bir gelişmeyi beklediğini vurgulamıştı.