CHP'de yeni MYK ilk toplatısını yaptı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak toplantısının ardından açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İNCE KONUSU MYK'DA GÜNDEME GELDİ Mİ?

Öztrak, Muharrem İnce konusunda soruları yanıtladı.

Öztrak "MYK'da Muharrem İnce gündeme geldi mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Bizim gündemimizde neler olduğunu açıkladım. Miletimizin çığlığı var. Boş tenceresi, boş buzdolabı var. 10 milyon vatandaşımızın işsiliği var. Bizim gündemimizde bundan başka bir şey yok" dedi.

Öztrak aynı konuyla ilgili gelen soruya "Çok açık söyledim. milletin gerçek gündemini dile getirmeye çalışıyoruz" karşılığını verdi.

 

GÖRÜŞME TRAFİĞİ

Öztrak Muharrem İnce konusunda Kılıçdaroğlu ile eski genel başkanların arasındaki görüşmeye ilişkin soruya ise "Bizim gerek mevcut genel başkanımız gerek önceki genel başkanlarımız protokolle görüşmüyorlar. Gerekli gördüklerinde bir araya gelirler" dedi. 

DENİZ BAYKAL'LA RANDEVU TARİHİ VAR MI?

Öztrak "Deniz Baykal ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında görüşme yapılacak mı" sorusuna ise "Burası CHP ailesi. Görüşmelerimizi tarihli protokollü yapmıyoruz" dedi.

AKŞENER'E "EVE DÖN" ÇAĞRISI

Öztrak, Meral Akşener'e yapılan "eve dön" çağrısına yönelik "Davet İYi Parti'ye yapılmıştr. Gereken cevabı İYİ Parti yetkilileri vermiştir. Bize laf söylemek düşmez" karşılığını verdi.