“1000 Günde Memleket Hareketi” başlatan Muharrem İnce, Sivas'ta açıklamalarda bulundu.

İnce'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

-Türkiye'nin İttifak-ı Milli ittifakına ihtiyacı var. İktidar gitmekten korkuyor, muhalefet de muhalefet yapmaktan korkuyor. Gençler umutsuz, yurtdışına gitmek istiyor. Dokunsan yıkılacak bir iktidar var ama maalesef muhalefetin oyu artmıyor. Vatan haini demesinler diye ürkek bir muhalefet var. Dokunsan yıkılacak bir iktidarla ürkek muhalefet arasına sıkışmış bir Türkiye bize yakışmıyor.

-Biz Memleket Hareketi olarak ülkenin gidişatından kaygı duyanlarız. Tünelin ucundaki ışığı göstermek isteyenleriz. Biz muhalefet hareketi değiliz, parti içi muhalefet hareketi hiç değiliz. Bizim derdimiz muhalefete muhalefet etmek değildir.

-Biz ülkenin bağımsızlığını isteyenleriz. Salıdan salıya karşılıklı suçlamalarla ülkeyi yöneteceği sananların karşısındayız.

-4 milyon Suriyeli sokaklarımızda geziyor. 46 milyar dolar para harcadık. Ülkemizdeki hane sayısı 23 milyon. Hane başına 2 bin dolar. Heer birimiz 15 bin lira para kaybettik.

-Ekonomiden bir örnek vereyim. Bir araba kendine alıyorsun. İkisini devlete birini bankaya. Rabia diyor ya o 4 araba demek.

-FETÖ ile mücadele. iki kardeş Zaman Gazetesi'ne abone. Biri AKP'ye geçmiş diğeri geçmemiş. AKP'ye geçene ceza yok. Bunların menzili de belli. Gitti FETÖ geldi yeni menziller. Yakında kandırıldık derler.

-Türkiye'nin Mavi Vatan'daki sınırlarına sonuna kadar sahip çıkacağız.

-Türkiye tek adam partilerine mahkum değildir. Siyasi partiler tek adamla yönetiliyor. Memleket Hareketi Muharrem İnce veya tek adam hareketi değildir.

-Akıllı siyasete geçeceğiz.

KİMLERİ DAVET EDİYORUM

-Memleket Hareketi'ne kimleri davet ediyorum? Huzursuz muhafazakarları davet ediyorum. Kendilerini yalnız hiiseden Atatürkçüleri davet ediyorum

-Kimler istemiyorum? Bizim önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bunu kabul etmeyenleri istemiyoruz. Terör örgütleriyle haşır neşir olanları istemiyoruz.

-Finansörü kim diye yazıyorlar. 92 parti var kimseye sormuyorlar. Plaza tuttuk, 18 uçak kiraladık. Böyle bir açıklama duydunuz mu? Kiraladığımız bu otobüs var. 10 arkadaş 1 yıllığına kiraladık.