CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, testi pozitif çıkan vatandaşların evlerine toplu taşımayla dönmek zorunda kaldığını belirterek Sağlık Bakanı Koca’ya uyarılarda bulundu. Kaftancıoğlu, “Salgının tavan yaptığı illerde testi pozitif çıkanlar evlerine toplu taşımayla dönüyor. Zaten sorunun da salgının da kaynağı bu iller. Bu sorunu önemseme makamında değil çözme makamındasınız” dedi.

Türkiye’de Koronavirüs salgını nedeniyle ölüm ve vaka oranları her geçen gün artmaya devam ediyor. Testi pozitif çıkan vatandaşların karantinaya alınması süreciyle ilgili yaşanan ihmaller ve tedbirsizlikler ise salgının artmasının başlıca nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün yaptığı basın toplantısında testi pozitif çıkanların izole edilmek üzere evlerine araçla bırakılmasını önemsediklerini fakat başaramadıklarını itiraf etmişti.

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu da Sağlık Bakanı Koca’nın açıklamalarının İstanbul’daki salgın gerçekliğiyle örtüşmediğini söyledi. CHP’li Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından Koca’ya tepki göstererek “Daha 6 gün önce COVİD-19 tanısı konularak evine gönderilmiş, evine de otobüsle gitmek zorunda kalmış bir hastayla bizzat konuştum. Bize ulaşma gerekçesi de 2 gün geçmesine rağmen ilaç tedavisine hala başlayamamış olmasıydı. İstanbul’da salgına dair söylediklerinizin hiçbir gerçekliği yok” dedi.

Salgınla mücadele sürecinin şeffaf yürütülmediğini ifade eden Kaftancıoğlu, Sağlık Bakanı Koca’ya uyarılarda bulundu. Kaftancıoğlu, “Sağlık çalışanları başta olmak üzere her kesiminin kaygısını her geçen gün daha da artırıyor. Salgının tavan yaptığı illerde testi pozitif çıkanlar evlerine toplu taşımayla dönüyor. Zaten sorunun da salgının da kaynağı bu iller. Bu sorunu önemseme makamında değil çözme makamındasınız. Laf kalabalığına hiç gerek yok” diye konuştu.