Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Şırnak 7. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. 

Erdoğan'dan konuşmasından satır başları şöyle:

Şırnak'a özel şükranlarını iletmek istiyorum. Geçen yıl 11 Mart'ta buraya geldiğimizde verdiğiniz sözü tuttunuz ve Şırnak'ı yüzde 62 ile AK Parti'ye emanet ettiniz.

Bugün Şırnak'a elimiz boş gelmedik. Kongremizden sonra yatırım bedeli 3.5 milyar lirayı geçen 591 eserin açılışını yapacağız. Muhalefet milletten uzak duruyor. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmak kolaydır.

Milletin karşısına çıkıp yaptıklarını ortaya koymadan siyasetçi olmaz. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan 'gönül siyaseti yapıyorum' diyenler, sufleyi milletten değil başka yerlerden alıyor.

Bölgemiz ve dünyamız nice krizlerle boğuşurken Türkiye'nin dimdik ayakta kalması güçlü birliğimiz sayesindedir. Her kim milletimizi bölmeye yönelik söylem, eylem ve tavır içindeyse bilin ki hepimizin en büyük düşmanıdır.

"AZERBAYCAN İŞGAL ALTINDAKİ TOPRAKLARI KURTARACAK"

Minsk Üçlüsü Ermenistan'ın yanında yer alıyor, Ermenilere silah desteğini veriyor. Kim bu Minsk Üçlüsü: Rusya, ABD ve Fransa...

Bütün bunlar yapılırken Azerbaycanlı kardeşlerimiz Ermenilere karşı çok ciddi bir mücadelenin içindeler. Bu mücadeleyi neden veriyorlar? Çünkü Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını Ermenilerden kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar.

Rusya, ABD ve Fransa, Azerbaycanlı  kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler.

Rabbim yardımcıları olsun. İnanıyorum ki işgal altındaki bu toprakları Ermenilerden alacaklar ve kurtaracaklar.

"HEP BİRLİKTE DURUP DÜŞÜNMEMİZ LAZIM"

Hükümete geldiğimizde Türkiye'nin gelişmesi için ne yaptıysak Şırnak için de aynısını yaptık.

Dağda terörist olarak gezenin de şehirde siyasetçi sıfatıyla dolaşanın da medyada aydın sıfatıyla kalem sallayanın da hiçbirinin ne Şırnak için ne Türkiye için bir hayali vardır. Hepsi de iplerinin bağlı olduğu yerler nereye gidiyorsa oraya giderler.

Canı yanan biziz, kanı dökülen biziz, evlat acısı çeken biziz ama kazanan başkaları. Böyle bir çarpıklığa nasıl göz yumabiliriz? Ölenin de öldürenin de bu toprakların insanları olduğu yerde, kazananlar başka coğrafyadan çıkıyorsa hep birlikte durup düşünmemiz lazım.

Bu gece ateşkes ilan edildi, Ermeniler yeniden bozdu. Tekrar saldırmaya başladılar. Batı ses çıkarıyor mu? Türkiye ses çıkardığı zaman Türkiye durmuyor diyorlar. Biz hakkın yanında yer alacağız.

"FATİH YENİ KUYUDA SONDAJA BAŞLAYACAK"

Sakarya gaz sahasındaki Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gaz ülkemizin ihtiyacını yıllarca karşılayacak büyüklüktedir. Fatih önümüzdeki ay yeni kuyuda sondaja başlayacak.

"SANDIK VE DEMOKRASİ DIŞINDA MEŞRUİYET ALANI YOK"

Cumhurbaşkanı şu sıralar ise kentteki toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar ise şöyle:

"İstismar siyasetiyle bir yere varılamayacağını gösterdiniz. Baskılara rağmen Şırnaklılar olarak terör örgütünün uzantılarına iradenizi çiğnetmediniz. Biz milletimize efendi olmak için değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim hizmet anlayışımızda partizanlık, insanları etnik kökenlerine dinlerine göre tasnif etmek yok. 

Türkiye'de sandık ve demokrasi dışında hiçbir meşruiyet alanı yoktur. Yurtdışı senaryolarla iktidara gelme senaryoları boşa çıkacaktır. Bunun için birlik olmamız gerekiyor. Kİmsenin aramıza nifak tohumları ekmesine müsaade etmeyeceğiz. Kardeşliğimize yönelik saldırılara cevap vereceğiz. Birbirimize sahip çıkacağız. Rengini ecdadımızın kanından alan tek bayrak altında geleceğe yürüyeceğiz."