CHP'de başlayan kongre süreci tüm heyecanıyla devam ediyor. Mahalle kongrelerinin ardından ilçe ve il kongreleri gerçekleşecek. İl kongrelerinin sonuçları şimdiden CHP tabanında çok merak ediliyor. CHP İzmir'in il kongresinde yarışacak adaylar ve sonucu şimdiden merak edilen illerin başında geliyor.

TEK ADAYLI YARIŞ ZOR

DÜZGÜN HABER’in İzmir’den edindiği bilgilere göre İl Başkanlığı konusunda Genel Merkez’in arzu ettiği ‘mutabakat adayı’ yani tek adayla İl başkanlığı seçimine gidilmesi kolay görünmüyor. Hatta her geçen gün tek aday ihtimali daha da güçleşiyor.

KARTLAR YENİDEN KARILIYOR

Kısaca CHP İzmir’de kartlar yeniden karılıyor. İki yıl önce yapılan kongrede mevcut il başkanı Deniz Yücel’e karşı bugün Çiğli Belediye Başkanı olan Utku Gümrükçü’yü rakip çıkaran Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan bugün Yücel’i destekliyor. Yine İzmir Milletvekillerinden Ednan Aslan ve Atilla Sertel, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu’nun da Deniz Yücel’i destekledikleri kulislerde dillendiriliyor.

DENİZCİLER TEK ADAY PEŞİNDE

Deniz Yücel’i destekleyenler mutlaka tek adayla seçime gidilmesi gerektiğini savunuyorlar. Yücel’in iki yıl boyunca deneyim kazandığını belirten Denizciler’in tek amacı mahalle delege seçimlerinde güç elde ederek parti genel merkezini tek adaya zorlamak oluşturuyor.

DEVRİMCİLER DEVRİM PEŞİNDE

Peki, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bu nefes kesen İzmir yarışının neresinde yer alıyor.

Kulis bilgilerine bakılırsa, Soyer İzmir’de Deniz Yücel ile devam edilmesine sıcak bakmıyor.

Soyer’in, İzmir İl Başkanlığı koltuğunda Yücel yerine Devrim Barış Çelik’i görmek istiyor. Açıktan olmasa da İzmir’de Devrim yapmak için yoğun bir mesai yapıyor.

Yine Düzgün Haber’e ulaşan bilgilere göre Soyer, geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede, CHP Liderini, İzmir’de il başkanlığı yarışında çoklu aday konusunda ikna ettiği yönünde.

Devrimciler safında sadece Soyer yer almıyor. Seferihisar, Urla, Torbalı, Karaburun, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Kemalpaşa, Menemen’in aralarında yer aldığı belediye başkanları ile milletvekillerinin ağırlıklı olarak büyük kısmının yine Devrimciler safında yer aldığı ifade ediliyor.

PEKİ, AZİZCİLER NE YAPACAK?

İzmir’de Denizciler ile Devrimciler arasında kıran kırana bir mücadele yaşanırken Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel’in başını çektiği ekip ne yapıyor?

Azizciler ise “Ne Deniz ne devrim İzmir’de üçüncü yol mümkün” parolasıyla çalışma yapıyor.

ÜÇÜNCÜ YOLUN OFİSİ HAZIR

2 yıl önce desteklediği Deniz Yücel’den desteğini çeken Kocaoğlu’nun her ne kadar, ‘Delege de olmayacağım, sürece müdahale etmeyeceğim” dese de Konak Kordon da ofis tutarak açıktan çalışmaya başladı.

Yüksel ve Kocaoğlu’nun başını çektiği Azizcilerin mahalle delege tablosunu gördükten sonra çıkış yapmayı planlıyor.

Azizcilerin il başkanı adayı olarak, Genel Merkez’in tek aday dayatması durumunda başka aday, ikili yarış olması durumunda ise bir üçüncü başka aday seçeneğini gündemlerinde tuttukları belirtiliyor.

Azizcilerin il başkanı adayı olarak ortaya çıkacak tabloya göre Salih Özçifçi veya Altan İnanç ismi üzerinde durdukları ifade ediliyor.

Kulislerde Azizcilerin duruma göre aday çıkarmasalar da kimden yana tavır alırlarsa o kişinin il başkanı olma olasılığının yüksek olduğu ifade ediliyor.

TEK ADAY DAYATIR MI?

Elbette ki İl başkanlığı adaylığında mahalle delege seçimleri virajı önemli olacak.

Yeni dönemde ‘tek aday’ konusundaki fikrini gizlemeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, takınacağı tavır da İzmir’de etkili olacak.

Ancak görünen köy de kılavuz istemiyor.

İzmir’de bugün itibariyle üçlü bir bloklaşma yaşanıyor.

Bu tablodan bırakın tek adayı İzmir’de üç adaylı yarış olursa kimse şaşırmasın.