CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Bütün Türkiye'ye bir sözüm var. Siyasetten özel olarak beklentim yok. Tek amacım var. Bu memlekette herkes huzur içinde yaşasın. Herkesin aşı işi olsun. Kimin bir derdi varsa çözmek boynumun borcudur.

Laf edeceksen geleceksin karşıma.

-AK Partililere sesleniyorum. Kumpas kurmak doğru değil. Senin görevin bu değil. Sen kim oluyorsun da CHP'nin adını ağzına alıyorsun.

-Hala başörtüsünü istismar ediliyor. Onun aklı mı temsil ediyor başörtüsünü?

EYT

-Erdoğan diyorki 'seçimi kaybetsek de bu işte yokuz'. Sevgili Erdoğan gözlerinden öpüyorum hiç meraklanma zaten kaybedeceksin. O da görüyor ki artık Abbas yolcu. Sen Saray'da yaşıyorsun hiçbir şeyden haberin yok.

-Ne kadar çok çalışırsan ne kadar çok prim ödersen o kadar geç emekli olacaksın. Tam tersi yani. Çözeceğim. Bu tarihi not edin.

-Kadınlara yeri geldiğinde pozitif ayrımcılık yapma evrensel bir kuraldır. Kadını cinayete kurban ederseniz hepimizi karşınızda bulursunuz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu seçilen Haluk Bilginer'i kutladı.

Kılıçdaroğlu'nun Haluk Bilginer ile ilgili açıklaması şöyle:

"Güzel bir haber: Haluk Bilginer. Hepimizin onuru ve gururu oldu. Sinemamızın ve tiyatromuzun en iyi aktörlerinden biri.

47. Emmy Uluslararası Ödül Töreni'nde en iyi aktör ödülünü aldı. Hepimizi gururlandırdı. Kim dizinin çekimine katkı vermişse hepsine yürekten teşekkür ediyoruz. Haluk Bilginer'i tekrar yürekten kutluyorum."

ERDOĞAN'A: ZATEN KAYBEDECEKSİN

'Seçimi kaybetsem' de diyor. Hiç meraklanma Erdoğan gözlerinden öpüyorum. Zaten kaybedeceksin. Düne kadar bu kelimeyi ağzına almazdı. O da görüyor ki Abbas yolcu. Gidecek. Sizin sorununuzu istişare ile çözeceğiz hiç endişe etmeyin.

Özel sektöre gidiyorsunuz iş için yaşınız geçti diyorlar. Emeklilik için devlete gidiyorsunuz yaşınız çok genç. www.gercekgundem.com 'un derlediği habere göre Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: Ne kadar fazla öderseniz o kadar az maaş alacaksınız. Yapılan reforma bakın. Allah akıl fikir versin. Bu taahhüdümü yazın bir yere. Bugünü de kaydedin. Kılıçdaroğlu şu tarihte bizim sorunumuzu çözeceğini vaat etti deyin. Her yerde kullanın. Elmanın iki yarısı vardır. Bir tarafı kadındır bir tarafı erkektir. Kadına yönelik şiddete hep beraber karşı çıkmamız lazım. Kadına yönelik şiddeti asla kabul etmiyorum. 

Kadınlarımızı annelerimiz, bacılarımız diye tanımlarız. Bunlar sanat dünyasında, tarlalarda çalışanlardır. Kadın dediğimiz sıradan bir kişi değildir. Topluma sınıf atlatan kişidir kadın. Çünkü dilimizi anneden öğreniriz. Ana dili deriz. Sevgiyi, yaşamayı, göz yaşını, acıyı kadından öğreniriz.

Sorunları olan, şiddete uğrayan, çocuklarımı nasıl doyuracağım diyen, konteynırlarda yiyecek arayan kadınlar var. Semt pazarlarında karnını doyurmak için yiyecek araayan kadınlar var.  Bir fedakarlık için yapıyorlar. Dünyanın her tarafından saygı duyulan kadınlar. 2019 yılında 299 kadın şiddet nedeniyle hayatını kaybetti. Kadın cinayetlerini Durduraacağız Platformuna göre 308 kadın hayatını kaybetti.

Erkeğin kadına saygı duyması gerektiğini anlatmamız lazım. Toplumun her alanında kadının eşit bir yurttaş olarak çalışması gerektiğini anlatmamız gerekiyor. Kadınlara yeri geldiğinde pozitif ayrımcılık yapmak evrensel bir kuraldır. Kadını cinayete kurban ederseniz buna hepimizin karşı çıkması lazım.

Bunu yapmak zorundayız.  Bütün kadınlar kadına yönelik şiddeti protesto etmek kamuoyu algısı oluşturmak için meydanlara çıktılar. Kadın şiddet nedir bitmez. Taksim Meydanı'na doğru Beyoğlu'ndan geliyor kadınlar. Ellerinde pankartlar. Biber gazlarıyla, plastik mermilerle müdahale ediliyor. Yakışıyor mu?

Ne yaptı kadınlar? Ellerinde silah mı, bombalar mı vardı? Sadece pankartlar vardı. Ne yaptı kadınlar? Ellerinde silah mı, bombalar mı vardı? Sadece pankartlar vardı. Kadın, insanlığı yaşatan temel aktördür. Kadına o yüzden bizimde saygı duymamız lazım. Bizim kültürümüzde de var. Kadın her yerde çalışır. Derede, tarlada, fabrikada çalışır.

'Kılıçdaroğlu'na açtığım tüm davaları kazandım' diyor. Nasıl kazandığını biliyoruz. Man Adası'nı da ben kazandım. Senin açtığın bütün davaları kazanacağım. Ne söylüyorsam tamamı doğrudur.

Tank Paleti götürdü BMC'ye verdi. Sarayda toplantı yapıyor: Türk Sanayi Zirvesi. Dini imanı para olanlar topluma hizmet edemezler. Bu ülkeye ancak kötülük yaparlar. Erdoğan emiri arıyor orada kırmıyor (Katar Emiri) Benim gibi bir deli ortak da sunuyor. Bir kişiyi de yanına alacaksın diyor. Talip Öztürk. Kim bu Talip Öztürk? Talip Öztürk'ü neden Ethem Sancak'ın yanına monte ettin.

Cevabı gelmezse biz bulacağız. Gazeteci arkadaşlara soruyorum kim olduğunu Erdoğan'a sorsunlar.

Katar Ordusu'na peşkeş çektiniz. Teknoloji konusunda sayılı ülkelerden mi?Yoo. Bizim fabrikamız yapacak. İşçiler de bizim. Niye veriyorsun oraya? Neden Talip Öztürk'ü monte ettin? Kim bu adam? Kimin yakını?

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN TOPLANAN PARA

15 Temmuz Şehit ve gazileri için toplanan para. Bunu da soracağız. Konuyu Murat Emir arkadaşımız ayrıntılarıyla inceliyor. Mahkeme kararında bir adres vermiş. Öyle bir vakıf yok. Gazetecilerle birlikte gittiler. Gene yok. Başka bir adres gösterdiler. O adres şu: Ankara Valiliği Sosyal Hizmetler İl müdürlüğü. 2018 tarihli bir fotoğraf.

Tuttular branda üzerine adı yazdılar. Farklı bir adres.  319 milyon lira nereye gitti? Bilmiyoruz. Hazine tek hesabı. Kuyuya gitti, nereye giti bilmiyoruz. Para 15 gün içerisinde vakıf hesaplarına aktarılır. 15 ay geçti.

Bir siyasi iktidar vatandaşın şehit ve gaziler için topladığı parayı iç ediyorsa bunlar bu memleketi yönetir mi?  Her yerde her ortamda sormaya devam edeceğiz.

Kendi ordusunu yabancı orduya peşkeş çekenlerin adı dünyanın her tarafında vatan hainidir.