CHP Grup Başkavekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. "128 Milyar Dolar Nerede" tartışmalarına ilişkin konuşan Özel, dün AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında 128 Milyar Dolara ilişkin yaptığı açıklamaya, "Dün en üst ağızdan bu güne kadar ki tüm tezleri kabul eden ama mazeret üreten bir açıklama getirmeye çalıştılar. Son faz olarak konuşmanın sonunda da tehdide geçtiler. Önce inkar, sonra izah ama kimseyi ikna edememe şimdi de tehdit süreci." değerlendirmesini yaptı.

Özel'in satırbaşları şöyle:

'128 Milyar Dolar Nerede'

128 milyar dolar Türkiye'nin rezervleri AK Parti'nin döneminde 24 Haziran seçimlerinden bu yana Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı döneminde eridi, yok oldu. Ülkenin ana muhalefet partisi bu paranın nerede olduğunu sordu. İlk önce inkar ettiler, daha sonra dilleri döndüğünce izah ettiler. Dün en üst ağızdan bu güne kadar ki tüm tezleri kabul eden ama mazeret üreten bir açıklama getirmeye çalıştılar. Son faz olarak konuşmanın sonunda da tehdide geçtiler. Önce inkar, sonra izah ama kimseyi ikna edememe şimdi de tehdit süreci. "128 Milyar Dolar Nerede diye sormaya devam ederseniz vatan hainisiniz" diyorlar.

O camianın meczuplarından birisi de çıkmış, "Borsa düşüp para kaybederse CHP'den hesap sorun" diyor. Yaptığınız her işi elinize, yüzünüze bulaştırın ve önümüzdeki günlerde borsanın tedirginliği ortaya çıksın, şeffaf olma, güven verme sonra borsa düşünce hesabını ana muhalefete sor. Borsa düşerse, ana muhalefet bunun hesabını sana sorar. Hesap sorma makamı biziz, hesap vereceğin makam millet. Sen hesap verme makamısın. Sen 128 Milyar Dolar'ı tüket, hainlik budur. Sormak nasıl hainlik olabilir? Erdoğan, sözde muhalefet olacaksın diyor -MHP gibi- yoksa susacakmışız. Susmazsak ne olacak milletvekiline fezleke, partiye kapatma, öğrenciye elektronik kelepçe, derneğe kayyum, bunların hiçbirini yapamazsa 'terörist' yaftası. 128 Milyar Dolar Nerede diye sormak hainlikse, bunu tüketmek hainliktir bunu sormak vatan görevidir. Bu paranın hesabını verene kadar biz sormaya devam edeceğiz. Bunu sormak değil, susmak hainliktir.

'Bir bakan suçüstü yakalandı'

Bir bakan suç üstü yakalandı. AKP'nin bakanıydı. Ruhsar Pekcan kendi şirketinden, kendi bakanlığına dezenfektan sattı. Önce sustu sonra inkar etti ama inkar ederken itiraf etti sonra kendince gerekçelendirdi. Şimdi elimizde Ruhsar Pekcan'ın aracı bir firmaya dezenfektanı 100 liraya satmış, ondan alan piyasaya 150 liraya satmış. Aynı firma doğrudan fatura keserek Ticaret Bakanlığı'na 175 liraya satmış. "En iyi teklifin yarı fiyatına sattık' diyordu ya.

Bu görevi yaptığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan iktidarda ve onu atamış. Onun partisinin bakanı, hesap sorulması lazım. İstifaya davet ettik etmedi Cumhurbaşkanı görevden aldı. Bu göreve gelen Mehmet Muş'un bu konudaki bütün bilgileri, belgeleri açıklıkla ortaya çıkaracak şekilde paylaşması lazım. Mehmet Muş'tan ilk icraat olarak bunu bekleriz. Teftiş kurulları hareket geçmelidir. Mehmet Muş'un atması gereken adım "Tüm partilerden bu konuyla ilgili görevlendireceğiniz uzmanları bekliyoruz" demesi lazım. Peki Meclis ne yapacak? Anayasa der ki bakanlar görev yaptıkları sürede yaptıkları iş ve icraatlardan sorumsuz. Bunun sorumlu olabilmesinin yolu anayasaya göre Meclis'te bir soruşturma komisyonu kurulması. Adalet ve Kalkınma Partisi komisyonun kurulması için imza verecek mi? Vermezlerse bu rezaletin ortağı olurlar. Zaten ortağı oldular siyaseten ama bu ortaklıktan kurtulmanın dirayeti göstermektir. Bu soruşturma komisyonunu hep beraber kuralım, Ruhsar Pekcan gitsin yüce yargı divanda Anayasa Mahkemesi'ne hesap versin. CHP, İYİ Parti, HDP ve MHP bu komisyonun kurulmasının teklif edecek güçteler sayısal olarak. Buradan MHP'ye soruyoruz bu rezalete sessiz kalıp AKP'nin yaptığı her şeyde olduğu gibi sus pus mu olacaksınız yoksa yetimin hakkını soracak mısınız? Biz 136 milletvekilimizle imzayı vermeye hazırız.

Koronavirüs salgını

Lebaleb kongreleri överek yaptılar ardından vakalar fırladı. Ardından 3, 5 binlik düşüşle hemen başarı gibi gösterdi. Bakalım bu 65 bin vakaya ne diyecek? Bugünler sağlığımızın peşinde düşmemiz gereken günler. Tam kapanma yapılmadan bir kurtuluş yok. Lokantacının, kafecinin sırtına basarak, kendi koyduğu kurallara kendi uymayan yönetim anlayışı ile olmaz. Buradan bir kez daha Bilim Kurulu'na bütün mağduriyetleri ortadan kaldıracak gerekli tedbirlerin alınıp, tam kapanmanın yapılması noktasındaki çağrımızı hatırlatıyoruz.

'Tam bir beceriksizlik'

ABD F-35 programından Türkiye'nin resmen çıkarıldığını duyurdu. Tam bir beceriksizlik. S-400'leri aldılar Putin'in gönlünü yapacağız diye F-65 programından çıkartıldılar. S-400'lar Biden'ın korkusuna hangarda duruyor, paralar gitti. F-35'e dünya kadar para verdiler onlar da gitti.

Tek mesele içeride düşen oyları artırmak için liderlere diklenip Türkiye'de iç siyasete malzeme etmek. Al sana sonucu bu. "Eyy Putin" dedin ambargo yedin. Damadının petrol kaçakçılığını ilan edecek diye gittin özür mektubu yazdın. Gittin S-400 aldın, F-35'ten oldun. Şimdi S-400'ü de kullanamıyorsun. Bu siyaset anlayışını vatandaş sandıkta nasıl cezalandıracak hepimiz göreceğiz.

'Devlet arkasından bakıyor, aynı tosuncuğun arkasından baktıkları gibi'

Türkiye'de kripto paralar ile ilgili bir borsa kurmuş olan Faruk Fatih Özer. Dün Türkiye'deki yatırımcıların paralarını alıp, kripto paraları soğuk cüzdan dedikleri aygıtla birlikte yurt dışına kaçtı gitti. 400 bin kişi mağdur. Devlet arkasından bakıyor, aynı tosuncuğun arkasından baktıkları gibi.

Milyarlarca para bir yere yatırılıyor siz devlet olarak oraya düzenleme yapacaksınız. Yapmazsanız böyle çarpar gider. Bu meselede CHP olarak ne yaptık? 5 Aralık 2019 tarihinde Antalya Milletvekilimiz Çetin Budak altında ilk sayfada 10, ikinci sayfada diğer vekillerimizin imzaları ile Meclis Araştırma Önergesi verdiler. Verilen araştırma önergesinde bu altyapının geliştirilmesi gerektiği, risklerin olduğu, düzenlemelerin yapılmaması durumunda çok önemli risklerin olacağı anlatılıyor ve konuyu Meclis araştırsın deniliyor. Biz görevimizi yapmışız. Siz görevinizi yapmış mısınız?

Faruk Fatih Özer, hukuki boşluktan yararlanarak -siz bir düzenleme yapmadığınız için- bir internet sitesi kurar gibi kuruyor, benim üzerimden size kripto para satılacak diyor. Bir Allah'ın kulu karşısında teminatın nerde diye bir dönüp bakmıyor. Açık açık dolandırıcılığa fırsat veriyor. Kaçınca arkasından bakıyoruz hep beraber.