Yazıda söz konusu siyasetçinin “600 vekil içinde olmadığı” belirtilirken, isme değil, tarifine yer verildi. Milliyet’in edindiği bilgiye göre, 1,5 saatlik Şentop ve Soylu görüşmesinde, “siyasete bir mafya adamının gölgesinin düşmesinden duyulan üzüntü” dile getirildi.

Adli mercilerde

Şentop, dün akşam TBMM’deki makamından ayrılırken şunları söyledi: “27 Mayıs’ta İçişleri Bakanımıza bir mektup yazmıştım. Bakanımız mektubumuza cevabı yazılı olarak getirdi. Öncelikle şunu ifade edelim; TBMM’de milletvekili olan bir isim değil. Diğer husus ise ‘adli makamlara başvurulmuştur’ diyor. Dolayısıyla konunun bundan sonraki aşaması adli çalışmalar, soruşturmalar kapsamında olacaktır.”

Şentop, Soylu’nun yazıda herhangi bir ismi paylaşmadığını, adli mercilerle paylaşılıp paylaşılmadığını da bilmediğini söyledi. Şentop, soru üzerine “Ben TBMM’de görev yapan milletvekili arkadaşlarımızı korumayı vazife addediyorum. Ama Türkiye’de siyaset yapan herkesle ilgili olarak benim bu tür bir şey yapabilmem mümkün değil” ifadelerini kullandı.