CHP'li Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  Karar TV'de Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. Çift maaş alan bürokratlar ve Tank Palet Fabrikası'nın satılmasıyla ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında aldığı tehditler hakkında konuştu. Başarır, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında ağır ithamlarda bulunmasının ardından ailesinin zor zamanlar geçirdiğini vurgulayarak, "Kızlarım okula gidemedi, annem aldığım tehditlerin ertesi günü korkudan hayatını kaybetti" dedi.

"BAHÇELİ HEDEF GÖSTERDİ, ANNEM ERTESİ SABAH ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Habertürk televizyonunda katıldığı bir canlı yayında, Sakarya’daki Tank-Palet Fabrikası üzerine söylediği ifadelerle ilgili tartışma konusu olmuştu. Başarır, olayların farklı yansıtıldığını, askere ve polise kesinlikle hakaret etmediğini vurguladı. O dönem MHP grup toplantısında konuşan Bahçeli, CHP’ye yönelik eleştirilerini dile getirirken Başarır'a, "Bize göre hesabı sorulması gereken şerefsizliktir, kepazeliktir" sözleriyle hakaret etmişti.

Başarır, konunun basında yanlış lanse edildiğini, askere hiçbir şekilde hakaret etmediğini belirterek şunları kaydetti:

"Ben Mehmetçiğin postalını Katar'a vermem. Ben tank paletin satıldığından bahsettim. Ben askere hakaret etmedim asla etmem de. Ben o süreçte annemi kaybettim. Annemin hiçbir şeyi yoktu. Siyasetin bana yaptığı en büyük kötülüklerden biriydi. Annem bana yapılan tehdit ve hakaretlerden çok etkilendi. Devlet Bahçeli beni hedef göstererek bir açıklama yaptı. En son bir gün önce annem beni aradı, 'çok korkuyorum' dedi. Annem ertesi sabah o korkuyla öldü. Annemin cenazesinin defnedildiğinden bir gün sonra AK Parti'den bana saldıranlar oldu. Kızlarımda bu tehditlerden dolayı okula gidemedi."

"AĞIZIMIZDAN KELİME SEÇİP, LİNÇ ETTİRİYORLAR"

İktidar ve yandaş medyanın oluşturduğu linç kampanyasına değinen Başarır, "Bizim ağzımızdan alınan bir kelimeyle bizi linç ediyorlar. Daha ağırını kendileri söylediği zaman bir şey yapmıyorlar. Türk polisine şerefsiz diyen bir milletvekili çıktı. Peki beni yargılayanlar neredeydi? O milletvekiline yaptırım uygulamadılar." dedi.

"BİNALİ YILDIRIM VE AİLESİ ARAŞTILMALI"

AKP içerisinde bulunan siyasi ve bürokratların çift maaş aldığının ortaya çıkarmasından sonra uzun süre gündemde tartışma konusu olmuştu. Bu konu hakkında, 'AK Parti içerisinde ahlaki sıkıntıyı yüzde 50'si kabul etmiş' diyen Başarır şunları söyledi.: "AK Parti içerisinde de düzgün haram yemeyen insanlar var. Bir kaç yerden maaş alanların maaş ortalaması 200-300 bin civarında. Aralarında eski bakanlar ve milletvekilleri var. Bunlar 17 bin lira emekli maaşlarını da alıyorlar."

Sedat Peker'in sosyal medya üzerinden yayınladığı iddialara da değinen Başarır, Binali Yıldırım ve ailesinin araştırılması gerektiğini söyledi.

Güncelleme: