CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşmasının bir bölümünü ifşa olan TÜGVA belgelerine ayırdı. 

"Erdoğan ve ailesinin kurduğu vakıflar 83 milyondan ne kadar para topladı" diye soran Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Anadolu'da vakıflar kuruyorlar. Yurt dışında, yurt içinde. Rakamlarını bilmediğimiz paralar aktarılıyor buralara. Siz devlet memurlarının geleceklerini, umutlarını çalıyorsunuz. 'Gel vakfa, torpil yapalım sen direkt yerleş' diyorlar. Garibanların, yoksulların, hak arayanların temsilcisi bu kardeşiniz olacak.

Gideceksin Erdoğan'ın ailesinin vakfından torpil yapacaksın, devlete yerleşeceksin. Bu yanlış deyince kıyamet kopacak. Bazı bürokratlar 'Emir aldık' diyebilir. Olmaz, kanun dışındaki emire uymayacaksın.

Yasal ölçülerde çalışan hiç kimseyi tehdit etmek benim haddim değildir. Ama mafyatik ilişkilere girenleri evet onları tehdit ediyorum. Kimsenin hakkını yedirmeyeceğim.

Erdoğan ve ailesinin kurduğu vakıflar 83 milyondan ne kadar para topladı? Devletin hazinesinden bu vakıflara kaç para ödendi bilen var mı yok. Oysa vakıflar bunları kamuoyuna açıklarlar. Biz bilmiyoruz. Erdoğan ailesinin vakıflarının ister devletten, ister vatandaştan ne kadar para topladıklarını bilmiyoruz.

TÜGVA'YA İKTİDAR KALKANI

Anayasanın 138. maddesi var. Hiç kimse mahkemelere emir, talimat veremez diyor. Erdoğan ailesinin kurduğu TÜGVA var. Taşınmaz tahsis edilmiş. Belediye bakıyor amaca uygun kullanılmıyor, geri verin diyorlar. Mahkemeye gidiliyor, mahkeme 'amaca uygun kullanmıyorsunuz, belediyeye vereceksiniz' diyor. Doğal olanı gidip teslim almaktır. Gidiyorsunuz teslim almaya, polisler dizilmiş. Devletin polisine yargı kararına uyulmaması için talimat veriliyor. Böyle bir rezaleti hiç yaşamadık. Sen hangi gücüne kullanarak yargı kararlarını uygulamıyorsun?

Bir cumhurbaşkanının oğlu babasının mevkisini bilerek davranmak zorundadır. Davranışı, hareketleri, konuşması itibariyle örnek olmak zorundadır. Gidip oğlu MEB'in bürokratlarının tamamını toplayıp milli eğitim politikası anlatıyorsa bir sorunumuz var demektir. Kimsin sen? Bu yetkiyi kimden alıyorsun?

Bir cumhurbaşkanının oğlu torpille devlete adam yerleştiremez. Cumhurbaşkanının oğluna ulaşamayan gariban ne yapsın? Onlar sürünsün.

Anadolu'da iki diplomalı garibanlar var. Nasıl yerleşecekler? Gençlere sözümdür. İktidarımızda sözlü sınav kalkacak kim KPSS'den puan aldıysa gidip yerleşecek.

Bunlar aynı zamanda kimin terfi edip etmeyeceğine de karar veriyorlar. Anayasa Mahkemesi kararı uygulamayanlar yükselsin, mafyatik ilişkileri olanlar yükselsin diyorlar.

Torpille devlete yerleştirenlere kızmıyorum. Benim asıl kızdığım TÜGVA'nın devletin içine müdahale etmesidir. Paralel yapıdır. Devletin içinde paralel yapı olur mu? Onların neler yaptığını gördük. Aynısına dönmüş durumdalar."