CHP Kütahya Milletvekili Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Dr. Ali Fazıl Kasap, dünyayı kasıp kavuran yeni tip Korona virüsüne (Kovid-19) karşı Türkiye’de ilk Korona virüs hastasının teşhis edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın gece yarısı yaptığı açıklamayla Türkiye'de ilk Korona virüs vakasının doğrulandığını belirterek, hastanın Avrupa’dan geldiği göz önüne alındığında gözlem altında tutulan ailesinin dışında hastanın geldiği uçakta bulunan diğer yolcularında bilgilendirilmesi ve izlenmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun bundan sonraki süreçte çok daha fazla mesai harcaması gerektiğini belirten Kasap, Bilim Kurulunun halkımızı virüse karşı bilgilendirme ve tedbirlerde daha somut ve yönlendirici açıklamalar yapması gerektiğini belirtti.

Kasap, kaçak yollarla gelen göçmenlerin virüs getirme riski üzerinde özellikle durulması ve sınır hattı üzerinde gerekli güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini belirtti. Kasap, ülkemizdeki yoğun bakım yatak sayılarının eksikliği ve N95 maskelerinin ve rutin sağlık bakımında kullanılması önerilen tıbbi maskelerin piyasada tükenmesi durumuna karşı Sağlık Bakanlığı eliyle sağlık çalışanlarına maske temin edilmesi ve yoğun bakım yatak sayılarının artırılması için çalışma yapılmasının önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aile hekimleri ellerinde Korona virüsü tespit edecek tanı kiti olmadığını, hastalığın kendilerine bulaşmasını önleyecek koruma malzemelerinin de bakanlık tarafından kendilerine verilmediğini söylüyorlar. Sağlık Bakanlığı bu konuya açıklık getirmeli ve gerekli önlemleri ve tedariki bir an önce sağlamalıdır.”

Kasap, Meclis’te muhalefet partilerinin Korona virüsünden korunmak için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla verdikleri Meclis Araştırma önergelerinin ret edildiğini hatırlatarak, Meclis’in bu süreçte saf dışı bırakılmasının doğru olmadığını söyledi. Her gün binlerce ziyaretçinin geldiği Meclis’in de risk altında bulunduğunu belirten Kasap, Meclis Başkanlığının bu konuda gerekli girişimlerde bulunarak önlem alması gerektiğini söyledi.

Kasap, Korona virüse karşı panik olmadan yetkililerin açıklamalarını dikkate almamız gerektiğini, ellerimizi sık sık yıkamamız, el sıkışmamamız ve öpüşmememiz ve kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre kalmamız gerektiğini de sözlerine ekleyerek, “umut ediyoruz ki vaka sayıları artmadan virüs kontrol altında tutulabilir ”dedi.